Säg omelett
Imorse när det var dags för frukost konstaterade jag ganska fort att vi inte hade något bröd eller något annat trevligt att äta hemma. Så det fick helt enkelt bli omelett!
Som "bas" för en person använder du följande:
2 ägg
salt
peppar
1 dl mjölk alt. vatten
Sedan gäller det ju det här med fyllningen. Där brukar det bli att man tar vad man har hemma. Idag blev det:
½ paket bacon
½ rödlök
lite paprika
lite tomat
oregano/pizzakrydda
Börjar med att steka på bacon, lök och paprika. Under tiden det steker vispar du upp äggen lite lätt med mjölken och tomaten. Tomaten behöver som regel inte stekas innan.
När baconen börjar bli färdig öser du i äggblandningen och steker tills den börjar bli fast.
Man skall gärna vända omeletten en gång om då ovansidan har en tendens till att vara lite "simmig" även fast resten är färdig. Det är det som är det svåra med omelett, att lyckas vända den utan att den går sönder. Ett tips är att lägga upp den på en tallrik, lägg sedan en likadan tallrik över och vänd alltihop. Skicka sedan ner omeletten i pannan igen med andra sidan upp.
Detta tar väl allt som allt en 10-15 minuter att göra, så det är perfekt om man har lite småbråttom iväg någonstans oxå.
Den stora omelettkungen i famljen är väl annars brorsan, så du kan ju slänga in något av dina stalltips här om du vill!