Ett litet tips

En liten matlagningsdetalj så här mitt i grillsommaren!

Jag säger bara: Kvibille gräddädel! MUMS!

Det är en blåmögelost som tillverkas i Halland av alla ställen.

Den är god att äta bara som den är, eller att ha i maten. Nu i grilltider kan man ju hitta på en hel del. Jag gillar ju t.ex att fylla mitt kött med massa konstigheter.

I detta fallet så blev det fylld lövbiff. Vek biffarna dubbla och fyllde dem med ädelost och bladpersilja. Pepprade och saltade och förslöt dem med hjälp av tandpetare.
Till detta stekte Emma lite skivad potatis och på slutet när potatisen började bli färdig så öste hon i lite lök också.

Så jäkla gott och så himla enkelt.








Lite info från arla. se:

Kvibille Gräddädel
- sedan 1983 Kvibille Mejeri i Halland tillverkar den enda svenska ädelosten. Sveriges mest kända och omtyckta blåmögelostar tillverkad på pastöriserad komjölk. Kvibille Gräddädel har en rund och pikant smak. Något mjukare och fylligare än sin föregångare Kvibille Ädel. Gräddigheten gör att osten är lika god att använda i matlagning som på ostbrickan. Ställ gärna fram osten en stund innan förtäring för att få den rätt tempererad.





Kommentarer
Postat av: Ulrica

Jisses vad hungrig jag blir nu.. sitter fortfarande på tåget och .. är hungrig..blev inte bättre av att läsa om dina gräddädelbiffar!!!

2009-07-25 @ 20:15:49
Postat av: Jeppsson!!!

Snart öppnar du väl "kök" också... =)

2009-07-25 @ 21:43:42
URL: http://jepzon17.blogg.se/
Postat av: Matvrak

Är frugan på tjocken igen ?

2009-07-26 @ 12:54:07
Postat av: Broström

Matvrak, vem du nu är: Nej, hon är inte på tjocken. Hade inte varit så lämpligt att äta mögelost då kanske?

2009-07-26 @ 13:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0