Brie och baconfylld kycklingfile med hemmagjord klyftpotatis



Här har vi en grej som blev en riktig höjdare. Stressade ihop detta igår. Blev stressigt p.g.a. att det i sista stund blev av att åka och titta på Rögle - Södertälje.

Det ni ser på bilden ovan, är hemmagjorda klyftpotatis med kycklingfilé fylld med bacon, brieost samt lite av salladen ni ser till höger.

Till klyftpotatisen behöver ni: för 2 personer

ca 5-6 potatisar
flingsalt
olivolja eller motsvarande
Te.x kryddblandning örter
granulerad vitlök (vitlökspulver)

Hur enkelt som helst. Skala potatisen. Skär i klyftor. Lägg på en ugnsform, ringla lite olja över och ös på med kryddorna.
In i ugnen i 20-25 minuter. Till just detta receptet kan det vara bra att lugna sig lite med potatisen då kycklingen tar lite tid.

Till kycklingen behövs:

2st rejäla kycklingfiléer
brieost
1 paket bacon
Någon typ av färsk krydda eller sallad.
3-4 matskedar Syltlök
½ purjolök
2 förpackningar creme bonjour "soltorkad tomat och feta"

Förberett och klart:



När jag hanterar kyckling är jag ärligt talat livrädd. Det har inte med glaslarm och ditten och datten att göra, utan salmonella. Jag steker ALLTID min kyckling väldigt väl för att int bli sjuk. Det har nämligen hänt folk i min närhet och det är något jag inte vill råka ut för! Så var försiktig och tänk dig för med knivar och skärbrädor! Som ni ser på bilden ovan, är den råa kycklingen långt ifrån övriga ingredienser.

Nåväl, börja med att skära ett snitt längsgående i kycklingfilén. Det är lättare att göra det innan du steker den för sen är den varm och jäklig!=)

Stek kycklingfilén på halvvarm (finns det ens ett sådant uttryck?) nivå, tills den nästan är helt färdig.
Tag hälften av baconen, skär ner i bitar och stek tillsammans med kycklingen tills den är färdig.

Tag bort kycklingen från stekjärnet och lägg i en smörad form. Lägg bacon i den skurna fåran tillsammans med ett par rejäla bitar brie och sallad. Lägg lite av örterna/salladen i kycklingen också.

Ser äckligt ut va??



Under tiden som du stekt kycklingen och baconen, har du hällt ner burkarna med creme bonjour i en bunke/skål, hällt i ett par tre skedar syltlök och en halv, skivad purjolök. Rör om.

Häll sedan denna blandningen runt om kycklingen. Lägg den sista baconen över kycklingen och in i ugnen. När baconen ser färdig ut så är kycklingen också färdig. Såsen varm och fin!

Kan gott rekommendera denna kreatin, som jag "brainstormade" fram när jag var på Willy´s igår!

Kommentarer
Postat av: Adam H

Johan "Mat-tina" Broström!! Attans vad gott det ser ut:)

2009-03-28 @ 15:26:26
Postat av: Johan

Tack för det Adam! =P

2009-04-01 @ 21:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0