Chili con carne
Jag lovar. Detta blir det sista "receptinlägget" på ett tag. Det är bara det att Chili con carne är en av mina absoluta favoriträtter. Skulle tro att det beror på att jag äter det så sällan. Tror inte jag ätit det sedan jag och emma träffades.
Varför inte det då? Njae, ända sedan vi träffades har vi i princip lagat all mat ihop. Och hade man tagit bort allt emma "inte tycker om" ur min chili. Jag då hade det inte blivit mycket till chili kvar. Varken vita bönor, kidneybönor, majs eller champinjoner faller ju damen i smaken.
Nåja, idag var det så äntligen dags, chili con carne stog på menyn! (För mig, emma stekte kyckling och paprika med ris)
Innehållet?
Massor och lite till! Gjorde en rejäl laddning när jag ändå var igång. 4 matlådor blev resultatet!
500g köttfärs
1 pkt krossade tomater
2 lökar
Ca 8 stora champinjoner (färska givetvis)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 små burkar majs
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 burk kidneybönor
3-4 vitlöksklyftor
paprikapulver
chilipulver
cayennepeppar (pulver)
1-2dl vatten
Detta är ett ruggigt enkelt recept. Hur enkelt som helst att göra.
Krav 1: En rejälv gryta =) Inget litet stekjärn här inte!
Det mesta säger sig själv. Börja med att steka ihop köttfärs, lök och champinjoner tillsammans med 2 vitlöksklyftor som du skär/hackar grovt. Krydda rejält redan från början. När det börjar få fin färg så öser du i paprikan så den blir lite varm/mjuk.
Nu då? Ös i resten av ingredienserna! Bönor, de krossade tomaterna, majs o.s.v Pressa i de två sista vitlöksklyftorna och ös på med kryddorna. Nu sköter det hela sig själv! Låt stå och puttra på låg/medel värme i ca 15-20 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Färdigt!
Själv serverade jag det hela med ihopfuskade "egna vitlöksbaguetter". Köpte helt enkelt baguetter på ica som skall in i ugnen. Blandade ihop smör med vitlök och en tzatzikikrydda vi har hemma. Skar ett snitt i baguetten, bredde på smöret och sen in i ugnen. Kalasgott!
Detta får bli det sista receptinlägget på ett tag. Kanske inte så kul att läsa ändå?
Nu vet jag att majoriteten av er kommer att tänka, fy faaaan ! Bönor?? Vita bönor?? Hur kan han ens fundera på att äta det? Men hörreni, har ni provat att äta det dom senaste 10 åren? Eller ni har bara för er att ni inte tycker om det?
Varför inte det då? Njae, ända sedan vi träffades har vi i princip lagat all mat ihop. Och hade man tagit bort allt emma "inte tycker om" ur min chili. Jag då hade det inte blivit mycket till chili kvar. Varken vita bönor, kidneybönor, majs eller champinjoner faller ju damen i smaken.
Nåja, idag var det så äntligen dags, chili con carne stog på menyn! (För mig, emma stekte kyckling och paprika med ris)
Innehållet?
Massor och lite till! Gjorde en rejäl laddning när jag ändå var igång. 4 matlådor blev resultatet!
500g köttfärs
1 pkt krossade tomater
2 lökar
Ca 8 stora champinjoner (färska givetvis)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 små burkar majs
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 burk kidneybönor
3-4 vitlöksklyftor
paprikapulver
chilipulver
cayennepeppar (pulver)
1-2dl vatten
Detta är ett ruggigt enkelt recept. Hur enkelt som helst att göra.
Krav 1: En rejälv gryta =) Inget litet stekjärn här inte!
Det mesta säger sig själv. Börja med att steka ihop köttfärs, lök och champinjoner tillsammans med 2 vitlöksklyftor som du skär/hackar grovt. Krydda rejält redan från början. När det börjar få fin färg så öser du i paprikan så den blir lite varm/mjuk.
Nu då? Ös i resten av ingredienserna! Bönor, de krossade tomaterna, majs o.s.v Pressa i de två sista vitlöksklyftorna och ös på med kryddorna. Nu sköter det hela sig själv! Låt stå och puttra på låg/medel värme i ca 15-20 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Färdigt!
Själv serverade jag det hela med ihopfuskade "egna vitlöksbaguetter". Köpte helt enkelt baguetter på ica som skall in i ugnen. Blandade ihop smör med vitlök och en tzatzikikrydda vi har hemma. Skar ett snitt i baguetten, bredde på smöret och sen in i ugnen. Kalasgott!
Detta får bli det sista receptinlägget på ett tag. Kanske inte så kul att läsa ändå?
Nu vet jag att majoriteten av er kommer att tänka, fy faaaan ! Bönor?? Vita bönor?? Hur kan han ens fundera på att äta det? Men hörreni, har ni provat att äta det dom senaste 10 åren? Eller ni har bara för er att ni inte tycker om det?
Kommentarer
Postat av: Läsare
Hallå ! Vad är det för tankar att lägga ner recepten när du precis börjat?! Glöm det!
Kör på, båda recepten du lagt ut idag skall provas dom närmaste dagarna!
Keep up the good work !
Trackback