Dagens mattips

Okaj, ni lär aldrig få se mig som nakna kocken. Jag looovar! (om nu inte någon specifikt ber om detta..hum hum) Å andra sidan har jag redan visat mig halvnaken här på den s.k. bloggen.

Dagens rätt då?

Italieninspirerat med en tysk ton. Låter härligt va? Oerhört enkelt att göra. NÄSTAN vem som helst fixar detta galant.

Ingredienser jag använde:

3 vitlöksklyftor
1 "plastlåda" körsbörstomater
1 knippe bladpersilja
Fetaost efter tycke och smak
Spaghetti
Korv. I mitt fall 2st smala kabanoss och 2 st. Tjocka chorizo
Champinjoner. Färska givetvis.

Börja med att steka på korven och champinjonerna lite lätt. Få lite yta . Funkar att steka i ugnen med övriga ingredienser ifall så önskas men jag gillar när det är lite mer yta. Nackdel med champinjoner i ugn är att det kommer mycket vätska.
Dela körsbärstomaterna på mitten. Lägg i ugnsform tillsammans med tunna skivor av vitlöksklyftona. Hacka ner bladpersiljan. Rör runt.
In i ugnen i ca 225gr. Lite lagom tid tills vitlöken blivit mjuk och tomaterna varma och mjuka.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna i formen tillsammans med fetaosten. In ett par minuter bara tills fetaosten är lite varm. Färdigt!

Servera med spaghetti!
Spaghettin kokar du med fördel med vitlök och örtbuljong. Blir kanongott.

Jäkligt enkelt och gott att värma i matlåda dagen efter!=)

Somliga jämför mig med Jeppssons blogg gällande matbiten, och det ser jag som en komplimang!=) 






Kommentarer
Postat av: Jill

Mmm, ser mumsigt ut :)

2009-03-02 @ 20:42:15
URL: http://jillizz.spaces.live.com/
Postat av: Hanna

du kan ju laga mat ju=)kram

2009-03-03 @ 11:45:33
URL: http://sweetlikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0