Inför grillsäsongen??? Marinad!
Nu börjar det så smått dra ihop sig till grillsäsongen, och vad är nästan ett måste då? Jo, helt rätt. Marinad! Och varför då inte göra en egen? Hur enkelt som helst att göra, och möjligheterna är oändliga!
Detta "receptet", eller vad man nu ska säga, slängde jag ihop för en liten stund sedan. Det vankas tacos till middag imorgon, och då jag var sugen på något annat än köttfärs blev det kyckling istället.
Kyckling är ju däremot så tråkigt att krydda vid stekning, då det bara stannar på utsidan. Jag försöker marinera kyckling och kött så mycket jag kan.
Brukar köra med färdiga marinader, men ibland gör jag egen. Kan för övrigt rekommendera en marinad som heter "Smokey Honey". Den blev snabbt en favorit här hemma.
Här har vi huvuddelen av ingredienserna. Olivolja, balsamvinäger, soja, flingsalt, grekisk kryddblandning och inte minst tandoori masalakrydda. Ytterligare 2 ingredienser ska i, men det kommer jag till om en liten stund.
Blanda ihop ovanstående ingredienser, huvudbasen är olivoljan. Använd ca 1dl. Häll i ca 2 matskedar balsamvinäger och lika mycket soja. Kan hålla ner det till 1 matsked om man är lite småskeptisk till balsamvinägern.
Fortsätt med kryddorna. Lagom är bäst.
Svårt val va? Gammal hederlig, tråkig tacokrydda eller egengjord marinad??
Sen kommer en av de viktigaste ingredienserna. Sambal Oelek. En krydd/pastablandning med rejäl sting. Använder det väldigt mycket i allt möjligt, då det ger bra smak till det mesta man gör. Men var försikig, det är riktigt bra drag i den! I detta receptet använde jag ungefär en tesked.
Sen har jag ett litet tips. Upplever du att alla ingredienserna bara skiktar sig? Häll i en liten skvätt vatten i blandningen. Det brukar reda upp det hela!
Så här ser det ut i påsen när allt är blandat:
Slutresultatet? Ja, det får ni reda på tidigast imorgon, då det skall tillagas. En marinad skall helst få "verka" i åtminstone ett par timmar.
Tänk bara på att det kan vara en bra idé att torka av köttet innan det grillas/steks. På grillen orsakar det en del stora lågor, oljan brinner ju fint, och i stekpannan tenderar det till att bli väldigt svart!
OCH VAD NI ÄN GÖR. VAR INTE RÄDDA FÖR ATT KRYDDA ER MAT!! HÄR ÄR ETT LITE URVAL AV DET JAG HAR HEMMA PÅ PÅSE. Sen har jag väl en 40 olika kryddor på burk oxå...=P
Detta "receptet", eller vad man nu ska säga, slängde jag ihop för en liten stund sedan. Det vankas tacos till middag imorgon, och då jag var sugen på något annat än köttfärs blev det kyckling istället.
Kyckling är ju däremot så tråkigt att krydda vid stekning, då det bara stannar på utsidan. Jag försöker marinera kyckling och kött så mycket jag kan.
Brukar köra med färdiga marinader, men ibland gör jag egen. Kan för övrigt rekommendera en marinad som heter "Smokey Honey". Den blev snabbt en favorit här hemma.
Här har vi huvuddelen av ingredienserna. Olivolja, balsamvinäger, soja, flingsalt, grekisk kryddblandning och inte minst tandoori masalakrydda. Ytterligare 2 ingredienser ska i, men det kommer jag till om en liten stund.
Blanda ihop ovanstående ingredienser, huvudbasen är olivoljan. Använd ca 1dl. Häll i ca 2 matskedar balsamvinäger och lika mycket soja. Kan hålla ner det till 1 matsked om man är lite småskeptisk till balsamvinägern.
Fortsätt med kryddorna. Lagom är bäst.
Svårt val va? Gammal hederlig, tråkig tacokrydda eller egengjord marinad??
Sen kommer en av de viktigaste ingredienserna. Sambal Oelek. En krydd/pastablandning med rejäl sting. Använder det väldigt mycket i allt möjligt, då det ger bra smak till det mesta man gör. Men var försikig, det är riktigt bra drag i den! I detta receptet använde jag ungefär en tesked.
Sen har jag ett litet tips. Upplever du att alla ingredienserna bara skiktar sig? Häll i en liten skvätt vatten i blandningen. Det brukar reda upp det hela!
Så här ser det ut i påsen när allt är blandat:
Slutresultatet? Ja, det får ni reda på tidigast imorgon, då det skall tillagas. En marinad skall helst få "verka" i åtminstone ett par timmar.
Tänk bara på att det kan vara en bra idé att torka av köttet innan det grillas/steks. På grillen orsakar det en del stora lågor, oljan brinner ju fint, och i stekpannan tenderar det till att bli väldigt svart!
OCH VAD NI ÄN GÖR. VAR INTE RÄDDA FÖR ATT KRYDDA ER MAT!! HÄR ÄR ETT LITE URVAL AV DET JAG HAR HEMMA PÅ PÅSE. Sen har jag väl en 40 olika kryddor på burk oxå...=P
Kommentarer
Postat av: Hanna
jag är väl en av dem som är feg för att krydda..fniss
Trackback