Köttfärslimpa
Igår gjorde jag köttfärslimpa för första gången i mitt liv. Några av grabbarna på jobbet har haft det med sig nu på slutet och då blir man ju lite sugen. Inte ätit det på evigheter.
Och vet ni vad?? Jisses vad enkelt det är egentligen! Konstigt att man inte gjort det oftare!
Ingredienser:
ca 500 gr köttfärs
ströbröd ca 1dl
1dl mjölk
1 ägg
salt
peppar
1st gul lök (om man kommer ihåg att blanda i den. Vilket jag tyvärr inte gjorde. haha)
1 paket skivat bacon
Sätt igång ugnen på ca 200grader.
Blanda mjölken och ströbrödet i en bunke. Låt svälla tills det nästan är som gröt. Tar ca 10 min
Blanda i resten av ingredienserna. Läste ett tips om att inte blanda för noga, då färsen har en tendens att bli "trådig".
Forma färsen till en avlång/rund klump. Lägg baconskivorna över färsen. Ett tips enligt Jonas på jobbet kan vara att göra skåror i färsen och trycka ner bacon i där, för att få mer sälta i färsen. Blev inte så för min del!
In i ugnen i ca 45 min - 1 timme. Kan kontrollskära lite i limpan för att kolla så att den verkligen är färdig,
Hur enkelt som helst! Servera med kokt potatis och brunsås.
Sen en sak! Planering! Till maten idag så tänkte vi ha stekt potatis, och då kokade vi givetvis lite extra redan som igår som vi kunde använda!
Nästa inlägg med recept blir nog mina snitzlar som jag gjorde idag...
Kommentarer
Postat av: Hanna
det va evighet sen jag åt det med...nu vet jag vad jag ska laga till middag=)
Postat av: magda
Haha du är verkligen min räddare i nöden när man står och undrar vad man ska äta till mat...
då går man in och kollar din blogg :)
måste säga att jag verkligen avskyr fisk, men din fiskrätt (den som tom fick emma att häpna)den va såå god!! :)
sköt om dig
Trackback