Kursen avslutad
Då var man hemma igen i hemmets trygga vrå. Precis fått avnjuta en delikat middag efter att ha vilat lite när jag kom hem. Det tar på krafterna att sitta stilla på dagarna. Är man ju inte direkt van vid!
Vad hittade vi då på då? Jo, igår var det "teori" hela dagen som det brukar. Produktgenomgång med nyheter, kända fel på föregående modeller osv. Det gjorde vi hela dagen. Fram till lite styvt halv 5.
Luncherna dessa bägge dagar intog på en lunchrestaurang som heter Per´s kök. Ligger på samma industiområde som Hako, och anledningen till att jag nämner det är att det är en av de bättre lunchrestauranger jag ätit på. Och det har ju blivit några genom åren nu när man farit rundor. Syns ju på kroppsformen om inte annat.
Dom har 4st "basrätter" att välja på, och det täcker in både fisk, pasta, kött o.s.v. "Hemlagad" mat och en riktigt bra salladsbuffé. Vill man sen ha något speciellt, så som snitzel, hamburgare så fixar dom det med.
http://perskok.se/
Nåväl, kvällsaktiviteten då? Bowling eller go-cart? Ingetdera faktiskt. De ville bryta mönstret i år. Denna gången bar det iväg en "bit ut på landsbygden". Till ett hotell som heter Pio CountryClub. Ett ruggigt flott ställe faktiskt.
http://www.piocountryclub.com/
Kvällen inleddes med vinprovning samt en reseberättelse om Argentina, där kvällens viner kom ifrån. Fick reda på lite om områdena där dom framställts och om Argentina i allmänhet. Fick även erbjudande om att följa med på en resa dom anordnar dit med besök på vingårdar och ridning i bergen. Pris? Lite styvt 44.000 per person för 2 veckor. Visserligen inkl, mat och dryck, men det får vi nog lugna oss lite med.
Får ursäkta den urusla bildkvalitén. Mobilen tar inga höjdarbilder inomhus och framförallt inte när det är mörkt.
Maten då?
Jo, en trerätters meny stog på agendan, och det var riktigt riktigt gott! Huvudrätten, hjorten, hade kanske kunnat vara lite mer tillagad för min smak. Jag undrar nästan om den stackaren fortfarande var i livet när dom vände den i stekpannan. Den var väldigt rosa ivarjefall. Men gott var det!
Förrätt:
Gravlax på blini med färskost, löjrom och senapssås. Till det drack vi Hallands Pilsner.
Huvudrätt:
Hjort från Ulvered med något som kallas confiterade rotfrukter, stekt svamp, morotspuré och apelsinkryddad timjansky. Till detta drack vi ett rött vin, 2006 Graffigna Malbec från just Argentina.
Efterrätt:
Chokladmousse, romsmaksatt ananas och kokosglass.. WUNDERBAR !
Till detta avnjöts ett dessertvin, 1974 Vieux Rivesaltes, Frankrike
Riktigt gott alltihop!
En annan rolig detalj med detta hotellet, är att alla rummen är inredda i olika stil. Ruggigt trevliga rum! Diggar det rummet som har en glasruta mellan sovrummet/sängen och toaletten. Ingen privacy där inte! haha.
Rummet kallas "lovers" på deras hemsida:
http://www.piocountryclub.com/se/v35/rummen.asp
Efter vistelsen på hotellet, bar det tillbaka till halmstad, där det blev Harrys för en del av oss. Klockan var väl inte mer än 23.00 så det blev en liten runda...Kom väl i säng halv 2 så man har varit lite seg hela dagen. Upp igen tjugo över 6 ju...Jag är fan för gammal för sådana utsvävningar.
Vad hittade vi då på då? Jo, igår var det "teori" hela dagen som det brukar. Produktgenomgång med nyheter, kända fel på föregående modeller osv. Det gjorde vi hela dagen. Fram till lite styvt halv 5.
Luncherna dessa bägge dagar intog på en lunchrestaurang som heter Per´s kök. Ligger på samma industiområde som Hako, och anledningen till att jag nämner det är att det är en av de bättre lunchrestauranger jag ätit på. Och det har ju blivit några genom åren nu när man farit rundor. Syns ju på kroppsformen om inte annat.
Dom har 4st "basrätter" att välja på, och det täcker in både fisk, pasta, kött o.s.v. "Hemlagad" mat och en riktigt bra salladsbuffé. Vill man sen ha något speciellt, så som snitzel, hamburgare så fixar dom det med.
http://perskok.se/
Nåväl, kvällsaktiviteten då? Bowling eller go-cart? Ingetdera faktiskt. De ville bryta mönstret i år. Denna gången bar det iväg en "bit ut på landsbygden". Till ett hotell som heter Pio CountryClub. Ett ruggigt flott ställe faktiskt.
http://www.piocountryclub.com/
Kvällen inleddes med vinprovning samt en reseberättelse om Argentina, där kvällens viner kom ifrån. Fick reda på lite om områdena där dom framställts och om Argentina i allmänhet. Fick även erbjudande om att följa med på en resa dom anordnar dit med besök på vingårdar och ridning i bergen. Pris? Lite styvt 44.000 per person för 2 veckor. Visserligen inkl, mat och dryck, men det får vi nog lugna oss lite med.
Får ursäkta den urusla bildkvalitén. Mobilen tar inga höjdarbilder inomhus och framförallt inte när det är mörkt.
Maten då?
Jo, en trerätters meny stog på agendan, och det var riktigt riktigt gott! Huvudrätten, hjorten, hade kanske kunnat vara lite mer tillagad för min smak. Jag undrar nästan om den stackaren fortfarande var i livet när dom vände den i stekpannan. Den var väldigt rosa ivarjefall. Men gott var det!
Förrätt:
Gravlax på blini med färskost, löjrom och senapssås. Till det drack vi Hallands Pilsner.
Huvudrätt:
Hjort från Ulvered med något som kallas confiterade rotfrukter, stekt svamp, morotspuré och apelsinkryddad timjansky. Till detta drack vi ett rött vin, 2006 Graffigna Malbec från just Argentina.
Efterrätt:
Chokladmousse, romsmaksatt ananas och kokosglass.. WUNDERBAR !
Till detta avnjöts ett dessertvin, 1974 Vieux Rivesaltes, Frankrike
Riktigt gott alltihop!
En annan rolig detalj med detta hotellet, är att alla rummen är inredda i olika stil. Ruggigt trevliga rum! Diggar det rummet som har en glasruta mellan sovrummet/sängen och toaletten. Ingen privacy där inte! haha.
Rummet kallas "lovers" på deras hemsida:
http://www.piocountryclub.com/se/v35/rummen.asp
Efter vistelsen på hotellet, bar det tillbaka till halmstad, där det blev Harrys för en del av oss. Klockan var väl inte mer än 23.00 så det blev en liten runda...Kom väl i säng halv 2 så man har varit lite seg hela dagen. Upp igen tjugo över 6 ju...Jag är fan för gammal för sådana utsvävningar.
Kommentarer
Trackback