Snitzel med stekt potatis och brunsås




Egen panerad snitzel är melodin! Har tröttnat på de färdiga "spånplankorna" så jag gör egna! Väldigt enkelt att göra, men tar längre tid givetvis. Men smaken går inte ens att jämföra!

Detta behöver du:

Skinksnitzel. Alt kotlett
1-2 ägg
vetemjöl
ströbröd
salt
peppar

Serveras lämpligen med brunsås och potatis. Var ju så duktig så vi kokte lite mer potatis än vad vi behövde i förrgår.

Börja med att använda mitt favoritredskap i köket. Köttklubban/yxan! Banka ut köttet så det blir platt och mört. Roligt är det! Ta ut lite aggressioner är aldrig fel!

Börja med att mjöla in köttet. Detta för att ägget och paneringen ska fästa ordentligt. Låt gärna snitzlarna ligga en stund så det blir riktigt klibbigt och fint!


(notera att man har ungefär lika mycket mjöl utanför tallriken som på)

Knäck ut ägget på en tallrik/fat, salta och peppra. Rör runt med visp så att gula och vita blandar sig ordentligt.

Tag ytterligare en tallrik med ströbröd. Och nu då???? Helt riktigt ! Doppa de mjölade snitzlarna i ägget, och sedan i ströbrödet! Det är ganska fördelaktigt att göra det på bägge sidor dessutom. Blir liksom lite bättre då!

Det är ju dessutom roligt att kladda med mat!




Nu återstår det bara att steka! Igång med spisen, ös på bara! Ju mer desto bättre!

Jag lider ju av en last här i livet, och det är ju tvånget att ha champinjoner. Färska sådana (och med det menar jag inte motsatsen till ruttna/dåliga) Givetvis är det en given ingrediens när jag gör snitzel!

Simultanförmågan ska ni ju inte gnälla över ivarjefall! Det är väl nästan så att ni kvinnor blir lite avundsjuka över detta! Ni påstår ju att ni är så jäkla vassa! Och då hade man ändå leo som kravallade runt benen!



Lycka till! Det lär inte bli några fler recept på hela helgen. In till Tres Amigos ikväll och äta. Sen lutar det väl åt mat hos Fredrik och Pernilla imorgon. Bäst att kolla upp det förresten....o sen, söndag...tja, då finns det väl risk för pizza...Igen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0