Spagetti med köttfärssås
Ja, vad ska man säga. Kanske inte helt nödvändigt att lägga upp detta halvkassa recept, men kanske kan vara till nytta för någon.
Jag gör väldigt sällan den gamla klassiska, skolmatsköttfärssåsen, utan jag gillar att spetsa till maten lite.
Ett tips är att koka upp spagettin tillsammans med smaksatt buljong. Jag brukar använda örter och vitlöksbuljong. Såna tärningar. Blir kanon! Ett annat tips är att inte börja koka spagettin förrän köttfärssåsen upplevs som "nästan klar", för även en köttfärssås behöver stå och puttra en stund för att komma till sin rätt!
Detta hade jag i denna köttfärssåsen:
ca 500g blandfärs
2 lökar
1 röd paprika
en halv burk santa maria tacosås medium
ett par teskedad sambal oelek
vitlökspulver
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1 paket krossade tomater
chilisås
oregano (pizzakrydda)
Börja med att steka köttfärs, lök och paprika. Krydda på med salt, peppar och vitlökspulvret. Låt steka tills köttfärsen är färdig.
Ös i resten av ingredienserna. Smaka av efterhand. Var försiktig så du inte får FÖR mycket Sambal. Då tar den över smaken direkt.
Låt puttra ihop och servera sedan tillsammans med en god brödbit.
Som ni kanske märker så skiljer det sig lite från en, som många säger, vanlig köttfärssås
Lite mer sting och riktigt gott.
Kommentarer
Trackback