Köttfärsbiff med kokt potatis
¨
Då var det dags igen. Har ju inte direkt rosat marknaden gällande matinlägg sista tiden. Så jag kör väl vidare med nästan grej.
Grillade köttfärsbiffar med kokt potatis, pepparsås och grillade tomater och paprika.
Pepparsåsen fuskade vi till, färdig på påse fick funka denna gången. Riktigt god faktiskt!
Men, det här med köttfärsbiffar kan ibland vara lite trixigt. Framförallt när det vankas grillning. Man har ju råkat ut för att biffarna trillat isär både en och två gånger. Men det finns ett par grejor man kan göra.
Nr 1. Försök att inte använda köttfärs som varit fryst. Det finns ett bindningsämne/köttstruktur i köttet som försämras av att ha varit fryst.
Nr 2. Skulle du mot förmodan använda tidigare fryst köttfärs, så gör följande:
Tag ca 1dl mjölk och häll i en stor bunke. Ös på ungefär lika mycket ströbröd. Låt detta stå och dra i ca 10 minuter. Tills du i princip kan hålla bunken upp och ner.
Blanda sedan i färsen till en jämn deg. Skulle du tycka att den fortfarande inte håller ihop, så häll i ett ägg i smeten. Ägg har nämligen en "bindande effekt" på kött.
Nåväl, i mina biffar så kryddade jag helt enkelt bara med salt, peppar, vitlökspulver och en grillkrydda. Dessa kryddor blandades med ner i köttet. Sedan penslades även dessa med en vitlöksglazer strax innan och under grillning. Attans så fint det blev! Slängde med två spett med tomat och paprika när vi ändå var i gång.
Kokte färskpotatis och kokade upp såsen och VOILA!!!!
Dagens efterrätt. En speciale hos familjen Broström: Kokt potatis med en liten klick smör. Underbart! Konstigt att man ser ut som man gör...
Och till Hanna, någon kock blir jag nog aldrig. I varje fall inte hemma hos någon annan=) Däremot än ni välkomna hit på middag precis när som helst!
Kommentarer
Postat av: Hanna
nawwe....så snäll du är=)har inte orkat riktigt kika på bloggar och sånt för jag har fått extremt jobbiga besked om en familjemedlem.Men nu såg jag din lilla notis=)ta hand om varandra.kram
Trackback