Köttfärsfyllt franskbröd
Ytterligare ett litet mattips.
Vi råkade hittta ett gammalt franskbröd i frysen, som har legat där...typ rätt länge. Inget man bara tinar upp och tuggar i sig för att det är gott direkt. Däremot kan man ju göra lite annat gott med det! Hur enkelt som helst dessutom.
Det blev köttfärsfyllt franskbröd serverat med sallad. (vissa ledtrådar har ni väl redan fått i rubriken etc. haha)
Världens enklaste rätt att göra, och känns LITE lyxigare än bara en köttfärssås eller nåt. Även fast principen är densamma.
Stek (eller bryn som det så fint verkar heta på "receptspråk") ca 500 gram köttfärs tillsammans med hackad lök och paprika. Själv hade jag gärna haft lite svamp och majs i men det går inte riktigt hem hos regeringen! MUMMA! Nåväl, så blev det inte idag...
Krydda med valfri krydda/kryddor. Oregano eller basilika passar utmärkt tillsammans med vitlökssalt.
VILL man lyxa till det kan man ha i lite grädde eller creme fraiche för att få lite kletigare konsistens.
Gröp ur brödet så att du får plats med köttfärssröran.
När färsen är färdigstekt (brynt!)så öser du ner det i brödet. Lite ost på toppen skadar inte heller. In i ugnen tills brödet fått lite färg och blivit lite småsprött.
Servera med en sallad eller nåt.
Så här KAN det se ut. Bilden är lånad av en kvinna som tydligen heter Birgitta Regander. Kom på att man kanske skulle tagit en egen bild när det redan var för sent.
Bildkälla: http://www.matklubben.se/matklubben/birran6
Vi råkade hittta ett gammalt franskbröd i frysen, som har legat där...typ rätt länge. Inget man bara tinar upp och tuggar i sig för att det är gott direkt. Däremot kan man ju göra lite annat gott med det! Hur enkelt som helst dessutom.
Det blev köttfärsfyllt franskbröd serverat med sallad. (vissa ledtrådar har ni väl redan fått i rubriken etc. haha)
Världens enklaste rätt att göra, och känns LITE lyxigare än bara en köttfärssås eller nåt. Även fast principen är densamma.
Stek (eller bryn som det så fint verkar heta på "receptspråk") ca 500 gram köttfärs tillsammans med hackad lök och paprika. Själv hade jag gärna haft lite svamp och majs i men det går inte riktigt hem hos regeringen! MUMMA! Nåväl, så blev det inte idag...
Krydda med valfri krydda/kryddor. Oregano eller basilika passar utmärkt tillsammans med vitlökssalt.
VILL man lyxa till det kan man ha i lite grädde eller creme fraiche för att få lite kletigare konsistens.
Gröp ur brödet så att du får plats med köttfärssröran.
När färsen är färdigstekt (brynt!)så öser du ner det i brödet. Lite ost på toppen skadar inte heller. In i ugnen tills brödet fått lite färg och blivit lite småsprött.
Servera med en sallad eller nåt.
Så här KAN det se ut. Bilden är lånad av en kvinna som tydligen heter Birgitta Regander. Kom på att man kanske skulle tagit en egen bild när det redan var för sent.
Bildkälla: http://www.matklubben.se/matklubben/birran6
Kommentarer
Trackback