Svensk köttfärslimpa på italienskt vis

Tja, gjorde lite husmanskost i veckan. Köttfärslimpa med "himmagjord" potatismos. Smaskens!

För att piffa till det hela körde jag lite italiensk "touch" med inslag av fetaost och oregano. Tanken var att jag skulle haft finhackad tomat i också men en liten miss i affären gjorde att jag fick hoppa över det.

Innehåll:

Ca 500 gr köttfärs. Blandfärs i detta fallet
1 gul lök
ca 1dl ströbröd
1 ägg
En halv paket fetaost i bit
Oregano
1 paket bacon
salt
peppar
vitlökssalt

Potatismos:
8-10 potatisar
½ dl mjölk
En liten klick creme fraiche


Starta upp ugnen på ca 200gr.
Hacka löken fint. Samma sak med tomaten ifall du nu känner för att prova det. Skär ner/smula fetaosten.
Blanda ingredienserna till köttfärslimpan. Skulle den bli för lös tillsätt mer ströbröd alt. potatismjöl. 

Forma den lite halvrund och lägg den i en smord ugnsform.



Ös in den i ugnen i ca en halvtimme. Eller tills den börjar få lite fin färg. Lägg därefter baconskivor över hela skapelsen. In med den i ugnen igen tills baconen börjar se trevlig ut och blivit knaprig.

Under tiden färslimpan står i ugnen så fixar du potatisen. Skala och skär ner den i mindre bitar innan du kokar den så tar den inte så lång tid.

När potatisen är färdigkokt så mosar du dem med lämpligt redskap. Jag brukar ta en visp. Häll i lite mjölk och creme fraiche. Är man sugen så blir det bra med en klick smör oxå.

Servera med brunsås och lingon. Smaskens. Ser kanske inte så gott ut på denna bilden, men tro mig, det va det! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0