Lunchtips

Alright, för oss som bor i och kring Ängelholm är detta kanske redan känt.

Men har man vägarna förbi staden vid lunchtid en vardag och känner för att äta så är det ishallen som gäller. Ruggigt god mat! Man tar själv och hur mycket man vill och har man tur så får man lite underhållning under tiden man äter!

För meny, kolla in http://www.roglebk.nu


Män som hatar kvinnor



Igår fick vi då äntligen sett filmen "Män som hatar kvinnor". Filmen som baseras på Stieg Larssons böcker. Jag håller själv på att jobba mig igenom bok nummer tre i serien så jag visste ju mer eller mindre vad denna filmen skulle gå ut på.

Men, jag har faktiskt väntat på denna film ganska länge och hört mycket gott om den. Och jag måste faktiskt säga att jag inte blev besviken. En riktigt riktigt bra svensk film!

FIlmen handlar i stort om att författaren Mikael Blomkvist döms till fängelse för förtal mot en stor industripamp. Han blir sedemera kontrakterad av en annan stor industrifamilj, familjen Vagner med Henrik Vagner i spetsen, för att lösa ett av famljens stora mysterier. Den försvunna Harriet.

Längs vägen kommer Mikael Blomkvist bl.a. i kontakt med Lisbeth Salander, som gestaltas alldeles lysande av Noomi Rapace, och det ena mer bisarra än det andra händer.

Som sagt, en riktigt bra film som jag med gott samvete kan rekommendera. Visst, vissa detaljer är inte med från boken som hade lyft handlingen ytterligare, men då hade den varit betydligt längre än de 145 minuter som den ändå varar.


Däremot, så undrar jag om inte svensk film kan hitta några andra skådespelare? Visst, sjukt många kändisar med i denna filmen, men det blir lite galet när man hela tiden förknippar dem med alla tidigare roller. Alltid samma folk med.

Ta t.e.x Peter Haber i denna fimen där han spelar Martin Vagner. Vartenda gång man såg honom tänkte man på Martin Beck. Dessutom spelar hans tokiga granne från Beckfilmerna Henrik Vagners Advokat. Så, man kan kanske tänka sig att det är samma castingcrew som castat denna film oxå.

Mobilparken

Alright, har fått ett par mail om hur många telefoner osv som jag har. Det är inte så många faktiskt. Har bara inte hjärta att göra mig av med dom gamla efterhand som jag köper nya.

Alright, N95:an försvinner kanske imorgon och Xperian finner numera på blocket, men så här ser det ut nu.




Storstädning

Gjorde precis ett riktigt, välbehövligt rens. Av vadå? Jo, telefonkontakterna i mobilen! Det var på tiden!

Man märkte framförallt nu när jag bytte mobil igen att "fan, va många kontakter man har". Jag ljuger inte om jag nu tagit bort ett hundratal kontakter.

Där är säkert många som man senare kommer på att, attans, varför tog jag nu bort det?? Men däremot är det alldeles för många nummer sen man var ute i "krogsvängen". Personer som inte direkt har hört av sig sedan man blivit stadgad här i Hjärnarp. I ärlighetens namn har kanske inte jag heller varit så flitig med att höra av mig till dom så... 

Men jag resonerade som så här:

Har jag inte hört av personen i fråga på typ ett år, så dröjer det nog till nästa gång. Och då får jag väl försöka få tag på det numret då jag behöver det. Familj och släkt är givetvis prioriterade 

Men om jag råkat ta bort just dig i listan, så gråt inte, det är inget personligt! ;)


Förresten, om det är någon som missat det, så har jag sedan ett par veckor tillbaka en ny mobiltelefon igen! Xperian och N95an ligger nu till försäljning (2500 för xperian och en tusing för N95an. N95an är ev. såld redan dock. Vet mer imorgon) och denna skönhet använder jag istället:

Nokia N97, den telefon jag pratat om i ett halvår!



Inskolning på dagis.

Dagarna går. Och dagarna går lite till. Idag var det dags för första inskolningsdagen för Leo. Det är inte klokt egentligen.

Men men, tur att det bara är Leo som blir äldre och inte jag. hehe

Tyvärr har vi ganska långt till dagis. Lite beroende på vilket håll man går så har vi allt från 300m till säkert 700 meter. Vi fick ju det dagiset som ligger längst ifrån oss i "närområdet". Det närmsta har vi ju bara hundra meter ner på gatan!=)

Tänker på det stackars folket i storstäderna som får pendla en timme eller två bara för att ungarna ska till dagis. För oss tar det ca 2 små minuter att knata dig.

Nåväl, första intrycket är gott. Personalen verkar väldigt trevlig och lokalerna fräscha och gott om leksaker. Vad mer kan man önska sig??=)

Vilken avdelning blev det då? Skogsmusen it is! Och sedan har vi ju lekkamraten Alma på samma avdelning också, och det är ju trevligt!



Bröllop och barnafödsel

Som rubriken säger, bröllop och barnafödsel. Varför inte ta allting inom sisådär 24 timmar?


Helgen, den har vi spenderat på Ven där det bjöds upp till bröllop och dramatik på högsta nivå.

Vädret såg inte så lovande ut på vägen till Landskrona för att ta båten över till Ven, 90 km/h var maxgränsen långa stunder på motorvägen p.g.a. hällregn. Men ju närmre denna ghettostad man kom desto ljusare såg det ut mot horisonten.

Samling vid färjeläget och båten över där sedan traktor och vagn väntade för direkttransport till kyrkan.

Väl framme vid kyrkan mötte denna syn oss. En vacker kyrka om man nu säger så:




Efter att ha tagit plats i kyrkan var det bara till att vänta på brudparet. Se youtubeklippet här nedan som jag filmade med mobilen.



Själva cermonin fortlöpte alldeles elegant. En väldigt bra präst faktiskt. Lättsam och lite skämtsamt och hade fått ihop sina "omdömen" bra. Själva cermonin var även den ganska kort och inte på något vis dryg.

Här har vi det fina brudparet direkt efter ceremonin:



Hyffsade omgivningar:



Själva festen hölls på det som heter Turistgården. Maten var alldeles utsökt måste jag säga! Toast skagen till förrätt och sedan oxfilé med klyftpotatis och sås. Därefter vit chokladmousse med hallonsås till efterrätt.

Bilderna från festen censurerar jag i detta inlägg, och nöjer mig med en bild från middagssittningen:




Talen var inte direkt för många och alla var faktiskt riktigt bra. Tyvärr lyckades inte vi som satt lite längre bort från brudparet höra så jättemycket då det kan vara lite jobbigt att prata högt inför en massa folk. Men tror vi fick reda på det mesta.

Kom det upp någonting från svensexan då?? You bet! En present fick det ju bli!




Festen var hur trevlig som helst. Alla var på bra humör och inga skandaler inträffade...det var först efter festen som det verkliga dramat inträffade.

Nu ska jag försöka återberätta hur det hela gick till, så som jag har fått höra det. Rätta mig gärna om jag har fel, för det var väldigt diffust hur allting gick till, men jag ger det ett försök:

Då börjar vi:

Brudparet kommer i säng någon gång vid 3 tiden på natten. Ca 2 timmar senare väcker Johanna Jon genom att säga "Vattnet har gått".

Nu ser jag själv framför mig hur panikslagen Jon blir. Det hade jag blivit ivarjefall. Fortfarande full som en gurka och strandsatt ute på Ven. Utan mobiltelefon dessutom. Illa illa...

Jon springer ner till "andra stället" där vissa av gästerna övernattar för att få tag på en telefon. Här blir han dock totalt ignorerad i tron om att det är någon "som jävlas och knackar på rutorna" alternativt låst sig ute. Efter mycket om och men fick Jon dock tag på en telefon och ringer Maggan och Anders.

Första båten tillbaka till fastlandet gick ungefär vid 7 tiden på morgonen, och räddningstjänsten kontaktades eftersom de inte skulle hinna med den båten om dom inte lyckades hejda den. Sagt och gjort, båten väntade på brudparet som kom med. Maggan fortfarande i pyjamasen och säkert lika uppspelt som brudparet.

Vi andra låg och sov så gott i våra sängar och fick historien berättad för oss när vi kom upp till frukosten.

Klockan 12.26 föddes en liten dotter på 3040gr på Helsingborgs BB. Hon var 49cm lång och det blivande namnet är för mig okänt.

http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2008/20090816flickarahl.5.65ffbb35122266447de800012893.html


Bildkälla: Http://www.helsingborgslasarett.se

Så, slutet gott allting gott. Och jag får passa på att återigen tacka för en otroligt trevlig helg, med både kärlek, spänning och glädje. Bra rockat på dansgolvet Johanna, här ovan ser vi resultatet!

Snackstips

Det låter kanske inte så gott, men det var grymt. Ett salt kex och......

Castello Black blåmögelost med hallonmarmelad från "Den Gamle Fabrik". Halleluja!

Det går fort på internet...

Ja, vad ska man säga. Mitt inlägg om parabolinstallationen har ju fått fart på besökarantalet på denna s.k. blogg något om man säger så.

haha, sådana här grejor sprider sig snabbt. Om vi säger så här, antalet besökare har väl ökat med typ 10 st. Eller, nja, ska vi säga några tusen fler än normalt? Undrar hur många forum som länkar hit nu. Gör gärna ett avtryck om vart ni kommer ifrån! Kan vara kul att veta



Sista dagen, jobb imorgon!

Då var den stunden kommen. Dagen innan det är dags att jobba igen efter semestern. Underbart!

Nej, men allvarligt talat känns det rätt ok! Har hunnit med det mesta som skulle göras! En liten snabblista:

************************************************************************************************************

Åka till Stockholm och hälsa på släkten - Check!

Åka inom Kolmården för första gången på typ 25 år - Check!

Installera centraldamsugaren - Check!

Umgås med så många vänner som det bara går - Check! Haft det kanon med både spontana grillkvällar och 30-årsfester. Brorsan har varit över och vänner från gamla dagar har hälsat på.

Sova över i husvagnen på Råbocka camping med Tobbe och Stina - Check! Mycket trevlig kväll!

Snitta minst 2 öl/dag - Check!

Sova lite längre än vanligt - Check!

Åka och hälsa på Ulrika och Anders i nya huset - Check!

Åka och hälsa på Emelie på M/S Trubaduren och käka räkor och kräfter. FAIL! Tyvärr tyvärr går det inte alltid som man vill. En annan dag!

Shoppa järnet - CHECK CHECK CHECK! ;) Blivit både kläder, skor och en ny telefon igen. Ja, jag köpte en ny telefon igår igen.

Sola och bada - Check! Faktiskt varit både på stranden och på Malenbadet och brännt mig. Kul för Leo dessutom! Poolen hemma har också fått ett premiärdopp

Dricka nån öl extra - Check!

Klippa häckarna både på framsidan och baksidan av huset - Check!

Spruta gift överallt där ogräset inte skall vara - Dubbelcheck

Åka till återvinningsstationen med sorterat hushållsavfall! Megacheck! Fyllde bilen två ggr idag till bristningsgränsen. Men nu är det tomt och fint här hemma. Massa kartonger och en och annan importerad ölburk kanske...

Åka till återvinningsgården med det som inte går att slänga på stationen i Hjärnarp. Skulle bli av med stora garderoben o.s.v.. FAIL! Åkte till jobbet för att hämta släpet men det gick inte att rubba då bromsarna satt sig. Tobbe skulle fixa till dom men har tydligen inte hunnit med ännu. Så megafail

Se de fem första Harry Potterfilmerna - Check!


Såå, nu när man summerar lite så har man faktiskt hunnit med en hel del och ändå fått ta det lite lugnt. Det enda jag känner att jag verkligen hade velat gjort är givetvis båten, men oxå slänga allt bråte som står i garaget. Men men, nu är det bara typ 49 veckor kvar tills nästa semester!

Annorlunda parabolinstallation

Idag hände en förbaskat rolig grej. Vi har spenderat eftermiddagen och kvällen hos Josse och Henrik och tittat på fotboll och ätit pizza.

Direkt när vi kom dit kom deras nya "granne" på tal. Hur han i ett antal dagar sprungit runt på gräsmattan nedanför med en stor parabol och försökt få mottagning. Stått på ett ställe i 10 minuter och sen flyttat på sig. Kanske var dags för kanalbyte.

Nu framåt eftermiddagen verkar han ha bestämt sig vart parabolen ska stå. Undrar mest vad hyresvärden säger? För jo, det är en hyreslägenhet i ett alldeles vanligt hyreshus. Notera även att huset är alldeles nybyggt. Stog klart förra året. Undrar varför det är förbjudet med parabol i sådana här hus??

Uppdatering: För alla nyfikna som tänkt vallfärda till platsen kan jag tala om att denna installation inte längre finns att beskåda i verkligheten.

Här nere ser ni då parabolen som han har tejpat fast med silvertejp runt ett trädstativ:



Här har han då dragit ut kabeln från ytterdörren:



Här har han ivarjefall lyckats klämma fast den i dörren:



Här har han dragit kabeln genom hela trapphuset och satt fast den i väggen med en kabelhållare som han spikat in i betongen.




Men nere vid dörren ut mot gården måste det ju ser seriöst ut med lite silvertejp!



Ytterligare en bild på skönheten:



Nu skall jag inte låta främlingsfientlig, men tror ni att det är en "Svensson" som har gjort detta???

Naken

Nu sitter man här naken, sånär på en liten söt handduk runt höfterna och skriver. Enligt klockan är min semester nu officiellt slut. 7  minuter över 4 och en vanlig helg väntar och sen är det arbete som gäller igen.

Har precis kravlat mig ur poolen här hemma och mår allmänt bra faktiskt. Varit på skummeslövs strand några timmar idag och fightats med nyckelpigor och flugbin. Fy fan vad enerverande dom kan vara! Lite coolt på stranden dock att man får köra bilarna hela vägen ner till vattnet!
Tacos väntar idag och sedan blir det en rejäl ostbricka för att "fira" att semestern är slut. Skall försöka hinna med lite alkohol och samkväm med familjen Svensson "nere på gatan" också.

Semstern då? Tja, ska försöka göra en liten sammanfattning på söndag....Imorgon kommer en gammal vän över. Månsson och Maria tittar över på lite grillat och GT. Det är fina grejor det.

Håll till goda med denna underbara bild så länge!



Nej, bloggen är inte nere...inte helt ivarjefall

Har helt enkelt inte orkat skriva nåt i bloggen. Semestern har varit fylld med aktiviteter både morgnar och kvällar så orken har inte riktigt funnits till.

En bidragande orsak är väl även att det inte uppmuntras så mycket heller. Har min stadiga skara besökare men det är alltid samma stackare som vågar kommentera och dessutom stå för det med sitt namn. Det tar ändå lite tid att göra ett halvseriöst inlägg...

Får väl se ifall det blir bättring framöver!

RSS 2.0