Tur i spel!

Jag kan väl börja detta inlägg med att säga att jag inte är den som spelar direkt mycket. Och då menar jag alltså stryktipset, oddset, keno och allt vad som finns. För jag lyckas ju aldrig vinna ändå! Sist jag spelade på oddset t.ex hade jag inte ett enda rätt av 5 möjliga. Visserligen på hockey där det kan gå hur som helst men ändå!

Igår var det ju dock "supersöndag" med MASSA fotboll på tv. Då kände man ju sig mer eller mindre "tvungen" att oddsa lite ivarjefall.

Sagt och gjort, installerade svenska spels program/klient på mobilen (ja, det finns faktiskt sådana nymodigheter nuförtiden) och började grubbla. Och det va inte helt enkelt. (det gick ännu sämre för brorsan som inte ens lyckades installera denna klient på sin Iphöne.)

Nåväl, eftersom det var första gången jag spelade från mobilen så fick jag dessutom ett litet erbjudande av Svenska Spel. Spela för upp till 100 kr och få hälften av insatsen tillbaka. O det lät ju bra, så jag körde en "fyrling" för en hundring (som då kostade mig en femtiolapp) och körde på. 

Chelseas seger mot Arsenal va väl inte nåt att diskutera ;) men när Leksand ligger under med 3-2 mot Borås efter halva matchen, ja, då blir man lite nervös. (över en hel femtiolapp...haha) Leksand ska ju slå dem 8 dagar i veckan....eeeh?

Att Barcelona skulle slå Real Madrid såg jag som en självklarhet, men det blev ju lite väl spännande där när det blev en utvisning med över en halvtimme kvar. Men det gick vägen!

3 rätt av 4 möjliga så långt! Bara topplaget Milan kvar som skall slå bottengänget Catania! Peace of cake! Eller inte....Milan tog ledningen i 90:e minuten!!!! Och lyckades vinna! Helt sjukt...

Så....peppar peppar så vann jag! 1259 trevliga kronor trillar in på kontot! Inte så mycket kanske men trevligt så här i juletider!

Vinstkupongen ser ut så här:



Och gott folk! Det slutar inte där!!! Det bara fortsätter!

Ni vet när ni kommer fram till kassan i affären och det ligger två trisslotter på disken där du betalar. Hur svårt är det inte att låta bli att köpa dom då? Man ger ju sig fan på att den som kommer bakom en i kön köper den och vinner typ 200 miljoner.

Nåväl, ungefär så var det för mig förra veckan. Fast i mitt fall handlade det om en andel av en Kenolott.
Då jag egentligen har noll intresse av Keno så hade jag ju ingen aning om jag vunnit eller ej. När jag i fredags var på Väla så hade jag min kupong med mig och traskade fram till ATG-ombudet på pressbyrån. Killen bakom disken sken upp lite grann och sa : Ojdå, vad ska du göra med alla dessa pengarna då? 
Jag ser givetvis ut som en fågelholk och hinner nästan drömma mig iväg till en ny bil på uppfarten, en resa till thailand eller en ny projektor till vardagsrummet när han säger : Det blev en vinst på 2,50:-......haha, snacka vilket hån!!  


Dagens rätt

Ett litet recepttips som jag knåpade ihop i fredags. En maträtt som är löjligt enkel att göra och går riktigt fort men som ändå känns lite "lyxigare" en fredagkväll.

Det som serverades var en laxgryta med en bas av Ajvar Relish och som piffas till med bl.a. kräftstjärtar.


Då frågar sig säkert några av er: Vad f*n är Ajvar Relish? Jo, det är en, ja, vad ska man säga, paprikapasta/sås som har sitt ursprung från balkanländerna. Ruggigt god är den ivarjefall. Jag brukar alltid ha en burk sådant hemma då det passar alldeles utmärkt till t.ex. tacos.

Så här brukar burkarna se ut ivarjefall:




Så, då är förtexten färdig och vi går över till innehållet. Till två personer (2.5 med Jon som smakade lite) använde jag:

2st laxfiléer
1st burk Ajvar Relish á 340g
3-5dl matlagningsgrädde
1st rödlök
Ett knippe bladpersilja
En tesked Sambal Oelek
En tesked krossad vitlök
1 burk färdigskalade kräftstjärtar i lag

Detta serveras lämpligast med antingen bandpasta eller ris skulle jag tro. Jag körde på bandpasta och det blev en riktig höjdare.

Börja med att fräsa löken lite snabbt i stekjärnet tillsammans med Sambal, vitlök och lite finhackad bladpersilja.



Under tiden så skär du ner Laxen i kuber/bitar om ca 1x1 cm eller 2x2 cm. It´s up to you!



Ös i burken med Ajvar. Häll i grädden. Jag använde nästan hela flaskan med grädde eftersom Emma var lite osäker på om/hur mycket hon gillade Ajvar eller inte. Den blir ju lite mildare ju mer grädde du häller i.

Blanda runt ordentligt. Övriga kryddor behövs knappt då Ajvar´n ger riktigt bra smak redan från början.

Häll i laxen. Låt det hela stå och småputtra i 5-8 minuter tills laxen känns färdig.

Häll av lagen från kräftstjärtarna och häll dessa i grytan precis innan det skall serveras. Annars blir de sega som gummi. Dom behöver bara bli lite småvarma.



Så här ser det ut i stekpannan ivarjefall. Tyvärr blev det aldrig någon bild på det färdiga resultatet på tallriken, men ruggigt gott blev det! Ett vitt bröd är riktigt gott till. I vårt fall blev det lite vitlöksbröd.




Tatuering

Så gott folk, ett litet inlägg för en gångs skull. Var ju ett tag sedan!

Vad har nu hänt då? Jo, Johan har gått o "gaddat" sig. Alltså, skaffat en tatuering. Inget stort och inget direkt jättelitet heller.

Hur kan nu detta komma sig? Tja, det är en sak jag velat göra sedan de tidiga tonåren, och har väl alltid varit inriktad på just det motivet som det blev. Så nu, 27 år gammal slog jag slag i saken. Eller hur man nu ska säga.

Från vissa håll får man höra hur dum i huvet man är som tatuerar sig medan andra halvan tycker det är en bra grej! Och ska jag vara ärlig, så skiter jag mest i vad andra tycker. Men nu slipper jag ju gå o fundera på att skaffa den där tatueringen i 15 år till.......snacka om att inte stressa fram något...








RSS 2.0