Tävlingen avgjord

Alright, jag erkänner. Jag glömde bort den lilla tävlingen i helgen. Ber så mycket om ursäkt för detta.

Ett antal svar kom in, men tyvärr så var det inte någon som lyckades träffa rätt......men en vinnare skall vi ha ändå..


Bilden såg ut så här:




Och VAD ska det hela då föreställa? Förutom ett antal kort utspridda på ett bord?

Jo, detta skall det föreställa:

















NÄSTAN lite besviken att det inte var någon som såg att det var världsbilden vi försökte visa. haha
Det hela började med att Jon skulle försöka förklara vart Cap Verde låg någonstans. Han skulle ju bara dit på lite semester och det va ju lättare sagt än gjort att förklara vart det låg.

Och ja, jag är medveten om att det kanske fattas ett och annat land, men längre än så här orkade vi inte !

Nåväl, som enväldig jury så utser jag faktiskt Jill till vinnare av denna högst ovetenskapliga tävling. Med lite fantasi kan jag hålla med om det påminner om både giraff och struts, men då Jill lyckades skriva sitt svar tidigare än Adam så får hon vinna denna tävling. Men hav förtröstan gott folk, det kommer kanske fler tävlingar! =)

Så Jill, hör av dig med en adress dit du vill ha lotten skickad!

Tack för er medverkan!

Tävling!

Dags för en liten tävling! Den som kan tala om vad dessa korten skall illustrera vinner en trisslott av mig. Givetvis så delar vi på ev. vinst över 500kr ;)

Anställda på Maskingruppen är inte godkända för deltagande i denna tävling och får inte heller tala om svaret för någon annan. ;)




Svar skrivs i kommentarsfältet eller mailas till [email protected]

Vinnaren presenteras förmodligen i morgon kväll. Om nu någon klipper rätt svar. Skulle inget svar komma in så går priset till den med bäst fantasi...
Lycka till!

Magisk nostalgitripp

Ja jag säger då det. Jag blir bara mer och mer förundrad över vad min telefon klarar av för varje dag som går! Idag har jag haft en riktig nostalgitripp....


För oss som var med redan på amiga och commodores tid så bör man känna till vad t.ex Sam&Max, Day of the tentacle och Curse of monkey island osv är för något. Visserligen är det PC spel men ändå....Jag har ivarjefall spenderat otaliga timmar framför dessa spel i min "ungdoms glada år". 

För er som INTE vet vad det är för något, så är det i korta drag helt enkelt dataspel som går ut på att man ska lösa massa gåtor osv. Man ska t.ex. hitta en pilbåge som ska kombineras med något annat för att användas på något tredje. Man springer runt i olika miljöer och får tänka till ganska rejält.

Riktigt beroendeframkallande spel. Som nu går att spela på dagens mobiltelefoner. Haha. Helt sjukt... 

Dessa spel är numera inlagda på mobilen:

Sam&Max Hit the road





Day of the tentacle





Monkey Island 1&2





Indiana Jones and the fate of Atlantis





Full Throttle







Helt magiskt! Och det roliga är att man kan spela dom på sin vanliga PC eller Mac fortfarande...sjukt roligt! haha

Gröna fingrar

Det finns få saker här i livet som jag uppskattar mer än en välansad och välskött trädgård. Blommor som luktar härligt gott och som verkligen får min allergi att ta fart ordentligt. Smakrika kryddor och tomater som man kan skryta inför vänner och bekanta att man lyckats odla fram. Så länge man slipper slitet själv. MEN:

Tyvärr är jag inte direkt känd för att ha det dom i folkmun kallar "gröna fingrar". Målet hade ju varit att ha något som ser ut så här:




Härligt med massa blommor och annar grönt. Ett litet växthus kanske med vindruvor och lite chilifrukter.




Tyvärr ser verkligheten allt som oftast ut så här:
Bilden togs ikväll för typ en halvtimme sen...




Ser väldigt inbjudande ut va? 3 st "färska" kryddor som mer eller mindre är tokdöda. I kruka. Hur fan lyckas man? Detta är dessutom omgång nummer två jag/vi försöker hålla vid liv. Det gäller banne mig att va på hugget om man ska få ut nåt av dessa härliga kryddor. För dom är verkligen det, härligt goda i mat ect och jag är mycket flitig med att ha det i maten om jag bara hinner.


MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN gott folk! Det känns som om bättring är på väg! Jag känner hur den gröna sidan i mig börjar titta fram. Och ont som fan gör det! Det är t.o.m så att huden följer med! Say what?


Jo, jag skulle ju vara lite händig och täta runt röret i taket för centraldammsugaren som står på vinden. Med fogskum. So far so good!
Läser lite snabbt på instruktionen att ohärdat skum tas bort med blaha blaha alternativt aceton. Kanon, det borde ju lösa biffen. Men Icke.
Efter att ha smetat rundor och petat i tomrum med fingrarna var det dags för rengöring. Trodde jag. Det är en timme sen och jag gav upp för en liten stund sedan med fullt av fogmassa/skum på händerna. Jag är glad att jag ivarjefall kan röra fingrarna än så länge. 

Här har vi helvetesförpackningen man skall akta sig för:








Efter att ha läst det finstilta så står det i varningsrutan att hudkontakt skall undvikas och handskar användas. Tack för den!

Men men, detta är nog det närmsta riktigt gröna fingrar jag lär komma........ 

Ni får klara er utan bild på mina fina fingrar dock...mobilen ville inte riktigt fokusera så nära så att det blev några bra bilder. Ni får försöka visualisera hur det ser ut helt enkelt...

RSS 2.0