Årets skämt???

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/hockey/article6673600.ab





Vad tycker jag då om detta, och varför väljer jag en sådan här rubrik?

Läs artikeln jag länkar till och sätt dig ner och fundera en liten stund. Vem är det som är ute och reser?

Detta är nog det sjukaste jag läst på väldigt länge. Ärligt. Hur f*n kan man vara så jäkla korkad och anmäla någon (i detta fall Wikegård) för något som man säger och dessutom är dagens sanning? Han är ju bara helt komplett och riktigt ärlig. Och har helt rätt!

Att Svenska landslaget i ishockey spelar match om en bronspeng är rena hånet. Alright att tjejerna överlag kanske inte är lika tekniska och spelskickliga blaha blaha. Det är inte det jag stör mig på. Det är ju liksom inget ovanligt. Precis som tjejerna är skickligare än herrar på många andra fronter, MEN du ska inte kunna förlora med 13-1 och 9-1 (eller vad nu matcherna mot USA och Kanada nu slutade. Orkar inte ens bry mig) i ett os-slutspel och ÄNDÅ få spela match om medalj. Det är skrattretande.

Att det sedan är en av MAMMORNA till en av spelarna i damlandslaget som anmäler Wikegård för hans uttalande..ja, jag säger som så här, hade du min kära mamma gjort likadant om någon hade kritiserat mig, ja, då hade jag skämts ögonen ur mig.

Diskriminering av kommentatorer och folk i media? Skitsnack, diskriminering är att tjejerna tvingas spela med galler och inte får tacklas som herrarna. Majoriteten av tjejerna VILL ju faktiskt både tacklas och använda visir. De flesta tjejerna är ju dessutom fostrade i pojk och herrlag och vana vid det, men när dom ska spela med och mot tjejer, DÅ helt plötsligt ska dom "skyddas".

Nej, jag  tror definitivt att damhockeyn kommer att försvinna från os-programmet framöver. Läste precis att de överlever ivarjefall fyra år till, men sen tror jag att det är stopp!

Nåväl, jag hoppas att tjejerna piskar finnarna (finskorna?) ikväll ivarjefall och tar det där bronset. Hur "oförtjänt" det än må vara...

Till svärmor!

Hej kära svärmor! Tack för fläskfilén i helgen!=)

Vi pratade ju lite löst om en legobil när vi va över, och om du kunde köpa en sådan när ni nu åker till affären med de stora gula påsarna?

Den jag har är ju röd och svart som på bilderna, men det fanns en variant som var gul och blå oxå. Du kan ju se ifall dom har dom kvar!

Så här ser lådorna ut:





Och för alla er nyfikna så der den ut så här när man satt ihop den med alla klistermärken osv....Och egentligen är det Leo´s ;)


Tankar om två bilder

Ett litet ryck med att skriva då...trots att jag är lite seg i armarna idag. Ett rejält tag med snöskyffeln igår då garagetaket var tvunget att skottas och stapling av lite drygt 1kbm ved idag. 1 kbm är inte jättemycket men det blir ganska jobbigt att köra en skottkärra i flera dm med snö...nåväl..

Vad ska vi skriva då? Jo, hittade ett par lustigheter här i veckan som jag bara måste kommentera...

Nummer 1:

Lusläser blocket med jämna mellanrum för att hitta någon som mer eller mindre skänker bort sin Orbitrek. Eller crosstrainer som det så fint heter. Niklas på jobbet lyckades ju med konststycket att få en i princip ny till skänks via en blocketannons. (Kan väl tänka mig att lägga upp till en femhundring eller nåt för en maskin i bra skick)

Se denna underbara annons. Bilden/texten talar för sig själv:



Ja, jag säger då det. Jobbig? Vad trodde dom när dom köpte den? Att det skulle räcka med att ställa sig på den så skulle kilona rasa och musklerna ploppa upp på hela kroppen??


Bild/urklipp nummer 2:


Snart är djuren mer välutbildade än vad vi själva är! Jag undrar vilken typ av skola det är som nämns i artikeln?




"Kor instängda under rasat tak. Skola utrym" Och nej, det är inte en lantbruksskola det handlar om....

OS har börjat!

Nu har OS börjat på allvar. Men vadå säger ni, vi har ju redan två guld?!?!? Anja har ju redan lyckats trilla och slå sig halvt fördärvad och Kanada har återigen förnedrat Sverige i damhockeyn!!?

Jo, men nu är herrturneringen i hockey igång. Just i detta nu spelar "VI" (så länge vi vinner så heter det vi) mot Tyskland och det ser ganska bra ut får jag säga! Foppa har t.o.m gjort ett bra intryck än så länge. Hans "5:a" med Zetterberg och Hörnqvist har nog varit bäst än så länge faktiskt. Alfredsson har varit pigg och Kronwall har redan lyckats visa vad uttrycket "Kronwalled" innebär!




Tyskarna ska man dock inte underskatta. Dom har ett helt gäng med duktiga spelare och 6 eller 7 killar spelar ju faktiskt i NHL. Resten spelar i den inhemska ligan som faktiskt (tydligen) håller god kvalité?

Resten då? Jo, våra kära damkronor som själva påstår att dom närmar sig Kanada och USA för var dag som går åkte precis på en härlig runda. 13-1 slutade matchen. DET är fan PINSAMT. Tvivlar faktiskt på att damhockeyn får vara kvar på os-programmet i framtiden. Kanske inte borta om 4 år men väl om 8. Många andra sporter som står och knackar på dörren. Snöbollskrig och snöänglar kanske är intressantare än damhockeyn?


Nåväl, två guld har vi och det är två enastående prestationer. Först Kalla som lite klarade alla förväntningar och sedan den där Björn Ferry. DET va roligt det ! En skön prick den där Björn. Och det va väl bara hans närmst sörjande som verkligen trodde att han skulle vara med och slåss om en guldmedalj. STARKT gjort

Anja då? Idag tyckte jag faktiskt synd om henne. Jag är ingen jättefan av denna svenska skidikon, men idag gjorde hon det riktigt riktigt bra och hade ett silver inom räckhåll. Men sen kom den där vurpan som måste vara bland det värsta jag sett. Flög lite styvt 60 meter och jag skulle uppskatta att hon var en 5-7 meter upp i luften. Det måste ju bli lite drygt 300kvm vurpa? Det är rejält!

Denna turnering har väl inte direkt varit fri från olyckor om man ska uttrycka sig lindrigt. En stackare som kör ihjäl sig i rodel, Majdic åkte till sjukhus när hon flög ett par tre meter ner i terrängen under sprintuppvärmingen. Anja flyger halvt ihjäl sig och det var ett par andra otäcka avåkningar oxå. Nej, nu får det vara bra med olyckor!


Slaget vid Ullared 2010-02-05

(Obs! Inte mitt fel att inlägget ser skevt ut och typ utan radbrytningar. Det är sidans fel, jag har skrivit det LITE mer överskådligt hoppas jag)

Slaget vid Ullared 2010-02-05

Efter en fantastisk "OKQ8 frukost" bestående av baguetter som Josse bjöd på så styrde vi styrkorna med general Johan i spetsen mot Ullared. Förväntningarna var stora och spänningen stor. Hur skulle denna dag arta sig? Skulle man bli totalt överkörda av damer med rullator och ett extrapris på tvättmedel i blick? Eller skulle man bli uttråkad till döds av Ullared-Morgan? Skulle man åka vilse på parkeringen i jakt på en parkeringsplats och dö av hunger? Skulle Boris trilla ner från taket och landa på en? Skulle blondinbögen attackera en och föra en till en förbjuden plats?

I takt med att slagfältet närmade sig så ökade spänningen ännu mer, för att sedan bara bli som bortblåsta när man kommer fram! Vafals? Är det stängt eller? De bilarna som står här står säkert alltid här bara för att det ska verka vara mycket folk när det väl är öppet?? Denna syn mötte oss på parkeringen:



Nåja, fram och rycka en vagn och in. Hur lite folk som helst! GÖTT! Ni som följt bloggen vet ju hur kaotiskt det var sist jag körde dit med Emma. Ja jisses, 35 minuter bara innan man hittade någonstans att parkera.

Nåväl, väl inne så gick det snabbt och smidigt tack vara bristen på folk, eller motståndare som jag gärna kallar dem. Man kan ju gå en riktig match där inne om man har otur och alla fulknep är tillåtna. Jag lovar! Avkörda hälsenor och misshandel måste vara ett dagligt inslag på Ullared.

Hittade inte några direkta kläder där. Som vanligt. Köpte dock 2st kortärmade sommarskjortor. Perfekt såhär i februari månad! Däremot så blev det lite olja, pesto och annat smått och gått till hushållet.
Sen tjatade ju Leo hela tiden om att pappa skulle få köpa lego. En bil man bygger ihop av 125legobitar. Från 8 år och uppåt och det är ju Leo snart ju. Hum hum...nåja, jag har varit sugen på att köpa nåt sånt o ställa på Leos rum länge och nu slår jag slag i saken. Skyller jag på ivarjefall.

MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN, det stora för dagen var när vi var färdiga inne på själva Ge-Kås, och gick ut på andra sidan parkeringen. Där har dom ju lite outlet och grejor. Bl.a. så har ju MQ en butik där...

Alright, vi tar det från början. Kommer in i butiken och upptäcker att som vanligt så är det bara barnstorlekar kvar. Dvs S-L. Ända tills jag kommer på att "aha, dom har ju hängt allt i storleksordning, fiffigt!" Och jag råkar då springa på lite skjortor.....till att börja med...När det gäller skjortor så köper jag nästan enbart bläck-skjortor på MQ. Dom brukar kosta mellan 500 och 900 kr. Lite olika. Jag har väl typ 8 sådana nu tror jag. Vet ni vad dom kostade här? 50kr styck! (en kostade visserligen 100 men det kan jag leva med) Trodde att dom drev med mig först och det kändes som ett knytnävsslag i ansiktet när man gått och betalat 700 för en liknande skjorta innan...OCH DET SLUTAR INTE DÄR! Dom har ju kostymbyxor oxå. Kostar ju ca 700kr / par. Har provat dom ett antal ggr utan att köpa dom. Priset???? 50 kr styck! SJUUUUUUUKT. SÅ det slutade med 4 skjortor och 4 par byxor. Fööööör 450kr!!! Helt sanslöst!

Detta är resultatet av MQ-besöket:



Kvittot:



Tror att vi alla är nöjda med dagens shopping. Inte minst jag, som för en totalsumma av 1500kr fick massor av mat och en "garderob" värd över 5000kr.


Bigtime failure

Jahaja, så här i nederlagets stund så är jag stark nog att lägga ut resultatet av dagens middag:




DÄR, i diskhon landade det. Och nej, porslinet är inte slut så vi behövde inte äta det därifrån.

Anledningen? Det smakade fan fisk! haha.

Nåja, ni som kanske har följt denna stackars blogg ett tag ser att det kanske påminner om den laxgrytan med ajvar som jag la upp här för ett tag sen? Den som var så förbaskat god? Det är det också. Eller skulle vara. Gjorde en modifierad variant eftersom vi bara hade en bit lax, så jag tog en pangasiusfilé (det är alltså en fisk, http://en.wikipedia.org/wiki/Pangasius ) istället för laxbit nr 2. Och det gick inte så bra.

Pangasiusfilén är en riktigt god fisk om man panerar den och steker den väl. Åt det tidigare i vecken Men till detta? A big NO NO. Ivarjefall för mig som inte gillar den karakteristiska fisksmaken fisk. haha. Och denna grytan smakade bara FISK. Och lite fisk. Trots både ajvar, grädde, paprika, purjo, vitlök, röd chilifrukt, massa kryddor osv så smakade det bara....fisk..

Nåja, man kan inte lyckas alltid, och just i detta nu står Emma och förbereder korv. Nu blir det korv med bröd istället! Fridens!

Ps. Det där konstiga spretiga är från purjon som låg slängd i vasken sedan innan. Men fick använt den fina grytan vi fick av bror i julklapp. Alltid något!=) Ds.

RSS 2.0