Tänt va det här!

Nästa input i denna blogg är gällande taklamporna i köket.

Jag fick ju tyvärr vika mig igen för min kära sambos åsikter. Jag är en svag individ, jag vet.
Jag hade ju kunnat tänka mig någon form av lysrör, precis som vi har idag, då dessa ger ett helt outstanding ljus i förhållande till vanliga glödlampor. Men så blev inte fallet denna gången då.

Men å andra sidan så kan jag ju faktiskt hålla med om att det förmodligen blir betydligt snyggare på detta vis...men säg inte det till nån. ;)

Nåväl, det blev 2st lampor från Nordlux som heter "Disc Maxi". Helt runda lampor med en kant av metall. Är väl i första hand avsett för badrumsmiljö (klassningen på fukt tyder på det ivarjefall).

Vi tittade först på lite vanliga plafonder men jag är mer eller mindre allergisk mot dessa. (ja, vi har idag typ 4 stycken i hallen men jag gillar inte dom bättre för det).
Varför gillar jag nu inte dessa då? Av den enkla anledningen att dom är så förbaskat effektiva på att samla och döda flugor och flygfän och sedan ser det för jäkligt ut då man ser konturerna efter dem när lampan är tänd. Ruggigt ofräscht. O så ger dom som regel ifrån sig lite halvtaskigt ljus.

Varför inte köpa en ljusramp med halogenbelysning säger ni? Nej, nej, det går fetbort. Inte för att det är fult på något vis, eller jo, det med. Vissa sådana där ljusramper undrar man hur dom kan sälja ö.h.t, men framförallt så alstrar dom ju sjukt mycket värme. Är man då som jag drygt 1.93lång med en takhöjd på 2.40 så kommer man ganska nära en sån här ljusramp. Ska man då stå "stilla" och laga mat i typ en timme blir det ganska påfrestande. Och det är ju mindre trevligt. Dessutom poppar ju lamporna sönder som popcorn i dom. Ivarjfall i dom två ljusramperna vi redan har i vardagsrum och kontor. 


Nåväl, anledningen till att valet föll på denna lampa är dels för att vi tyckte den var rätt snygg, och har samma typ av "metallkant" som vi t.ex. har på köksfläkten, men framförallt för att det är galler hela vägen från lampa upp till tak så krypen får vara bra små för att ta sig in i lampan.


Nåväl, skit i det. Här har ni en bild:


 

Näsa, snoken, blandare eller kranen?

Idag nöjer vi oss med en bild på.....tja, kranen! Alltså köksblandaren i köket. Kärt barn kan ha många namn och framförallt öknamn...

Tillverkad av "Mora" och heter MMIX K5

Nu har vi ju faktiskt handlat på oss det allra mesta som krävs för att dra igång ordentligt. Det är egentligen bara bänkskivan som ska hämtas och en golvlist som ska köpas. Sen dyker det visserligen alltid upp saker man inte tänkt på men ändå.

Dagens tanke? : Sätta upp osbskivor och sedan renoveringsgips? För att ha mer att skruva upp skåpen i? Ni experter där ute! What to do?

Vanlig bild:


Det dom kallar 3d bild:





Sverigeköket har varit ÄNNU mer Sverigekök....

Så, då har vi börjat demoleringsarbetet så smått. Genom att ta bort "borden" på tapeten samt tagit bort dörrkarmarna.

Skänken är dessutom bortforslad till rummet längst bort i huset..


Nåväl, jag har väl lite smått intern kallat vårt kök för Sverigeköket. Av den enkla anledningen att det va blåa skåpsluckor och gula väggar. Jättesnyggt jag vet. Däremot, så visste vi att förra ägarna faktiskt tonat ner den gula färgen något då de tyckte den var hiskelig. Varför vet vi nu sedan vi tog ner borden. FANTASTISK kulör bakom!

Skåda och njut!!








Nyvaken

Sitter här lite småsliten och försöker skingra tankarna i dimman. Vilat middag en runda precis efter att varit uppe tidigt med lilleman. Har sovit några timmar men det känns som om man hade kunnat sova några till...Nåväl, skit i det! Idag är det nya uppdrag, PC (Peter Carlsson) ska ju fira sin 30årsdag idag och det ser vi fram emot. Kommer säkert bli skittrevligt.!

Sååå, över till dagens köksinlägg..

Dock, gällande köket har vi inte gjort så mycket sedan sist jag skrev faktiskt, men en idé poppade upp i mitt huvud i veckan som vi filat lite på. Tänkte droppa den tanken lite och höra vad ni tycker.

Jag funderar på att sätta ett alt. två små fönster i väggen ovanför bänkskivan. Alltså så att man kan se rakt igenom väggen mellan kök och vardagsrum. Antingen om man gör runda hål, med låt säga 10-15cm i diameter eller det enklaste, fyrkantiga/rektangulära fönster som är typ allt från 5x30cm eller 10x20cm eller vad tusan som helst. 2 st olika?

Beror kanske lite på vad man hittar oxå. Men hade inte det varit en trevlig detal?

ÅSIKTER tack gott folk!

I´m alive!

Hej gott folk! Johan Broström heter jag som skriver och är 28år gammal. Bor utanför Ängelholm i ett samhälle som heter Hjärnarp. Är 193cm lång och väger runt de 100. Så. Ifall ni har glömt bort mig och mitt bloggande så fick ni nu en liten "reminder". Nåväl...'

Tid har det väl kanske funnits, men orken att skriva något här i bloggen har varit minimal. Ber om ursäkt för det för jag har, eller hade, faktiskt några stackars trogna som brukade läsa här.

En av ursäkterna var väl att vår datorn inte betedde sig som den skulle. Helt ärlligt. Och nej, det var inte SBS denna gången. (Skit Bakom Spakarna, för er som inte förstår innebörden av den förkortningen). Ny dator är numera på plats och helt plötsligt är det mycket roligare att leka datahacker igen. Konstigt konstigt...

Okaj, en av anledningarna till att jag nu tar upp bloggandet lite sporadiskt igen är att vi är i startgroparna att göra om köket här hemma. Sverigeköket skall FÖRSVINNA! Många är intresserade av hur det går för oss och vill att jag ska hålla dem uppdaterade här via bloggen, så varför inte? Kan inte garantera att det blir fler uppdateringar efter denna men ändå..

I dagsläget ser det ut som följer: Alla stommarna, förutom skafferiet är numera monterade. Kaklet är förbehandlat och klart för montering. Fläkten är hämtad och står o väntar i garaget. I dagsläget behåller vi alla övriga vitvaror som vi har, dom är ju faktiskt inte lastgamla, även fast det hade varit roligt med nytt.

Nåväl, så här någonting är köket planerat, notera dock att skåpen ska sitta ovanför kyl o frys och inte mitt i dem som på bilderna tex. Men ni får en bild av hur det kommer att se ut ivarjefall.

Grundtanken är som följer gällande skåp och hyllor: Utdragslådor hela vägen under bänkskivan. Inga skåp. Överskåpen består av 2st 80cm skåp i mitten med vitrinskåpsluckor och sedan 2st. 60cm skåp på sidorna. Kommer gå nästan ända upp i taket. Sedan vid kyl o frys så blir det överskåp på kyl o frys och sedan ett skafferi istället för över/underskåp. Blir sedan ett avslut med en öppen hylla bredvid skafferiet. Frågan är bara vad vi ska ha för toppskiva på sidohyllan. Bänkskivan blir en någorlunda budgetversion med svart laminerad skiva, lite strukturerad.









Nåja, så här på ett ungefär. Fläktkåpan är dock svart, och tillverkad av Franke och ser ut så här:



Golvet skall vara laminat o heter Skiffer Anthrazit tror jag...Mörkgrått/svart är det ivarjefall:



Kaklet som vi ska använda är marmorstavar som är lite oregelbundna i formen. Detta har jag nu behandlat först med en förseglare och sedan ett par strykningar med färgförhöjare för att det ska bli mörkare. Från början är det väldigt ljusgrått men vi vill ha det mörkgrått/svart. Krävs nog ett par rundor till när kaklet väl är på plats.



Så här såg det ut när det va på plats i en av visningsmontrarna:




På den "stora" väggen skall vi tapetsera lite hade vi tänkt. Där hittade vi en tapet som håller sig i samma färgskala. Grått och svart kan ju upplevas som trist, men tja, det får vi leva med. Jag gillar det ivarjefall!



Det för ju mycket med sig när man ger sig på ett sådant här projekt. A och O är ju bra redskap. Gick därför och köpte mig en ny kap o gersåg från Metabo som heter KGS254. Det är grejor det!



Ber om ursäkt för dålig bildkvalité på bilderna. Tagna med mobilen...Woho!!

Tack för idag, och kommentera gärna!

Ps. För den som är intresserad och läste mitt senaste inlägg så har det inte gått helt åt helvete för mig på jobbet heller...;) Ds..

RSS 2.0