Grovt rep sökes!



Någon som vet vart man kan få fatt på ett rep som klarar ca 100 kg och är cirka 3 meter långt? För nu är det inte långt till snaran dras åt ska ni tro. Eller som bekant: En olycka kommer sällan ensam!

Jag har tidigare skrivit om roliga utgifter som däck till bilen, centraldammsugare, varmvattenberedare och panna och avgassystem till bilen. Trodde nästan det skulle räcka där. Men icke. Idag när vi skulle köra och handla så hördes ett väldigt ovälkommet surrande från motorn på Saaben. VA FAAAAAN!

Upp med huven och konstaterade snabbt att det inte hade med otillräckliga oljor att göra och att det lät från motorns vänstra del. Hobbymekanikern var igång och konstaterade ganska snabbt att det förmodligen hade med kedjestreckaren att göra. Och vad jag hatar att ha rätt.
Körde inom Fribrocks på vägen för att få ett utlåtande. (Tackar för övrigt för fin service då jag var där typ 2 timmar efter stängning på verkstaden men fick ändå hjälp). Killen på verkstaden konstaterade efter en stunds felsökning att det högst troligt rörde sig och kedjetransmissionen. Och jippi. Alla vi som kör saab och vet lite om dom vet vad det innebär. En jävla massa pengar.

Nåväl, fick först en tid den 10:e juli, men fick prutat ner det till den 6:e för att sedan när jag berättat att jag inte kör en meter till utan att jag ställer den hos dom få första lediga lucka. Woho! Alltid något.

Så, priset för denna operation? Om vi har otur, 18.000 vilket innebär byte av hela kedjan. Om vi har en riktigt hiskelig tur, så landar vi på 3-4000. Det innebär att halva kedjan byts ut. Dock har dom bara gjort det en gång tidigare och det så sent som förra veckan "Då blev det tyst och fint ivarjefall.". Vi får se helt enkelt efter första felsöker hur domen lyder. Fy fan. Dags att leta upp en stabil takbalk så man kan få lite ro i kroppen.


Ps. Hoppas ni förstår lite av min ironi med att ta livet av mig. Skulle aldrig falla mig in. Framförallt när jag har så många underbara människor i min närhet. Ds.

Ännu en rolig utgift!



haha, ja, när ska det ta slut? Nu lutar det åt att vi får köpa ett nytt avgassystem till vår Peugeot 206:a. Ytterligare en gång havererade det. Denna gången när jag precis skulle köra på motorvägen från centrumpåfarten i Ängelholm. "tinktitingtinting" lät det.. Nåt sånt ivarjefall. Denna gången ramlade röret av från främre ljuddämparen.

Ringde Jon och Tobbe för att se ifall man kunde få lite assistans med en ståltråd eller nåt förr att få det till att hänga uppe tills jag kom hem ivarjefall. Jon packade en liten verktygslåda och gjorde sig beredd. Men det löste sig tillfälligt ändå. Lyckades krångla mig under bilen och föra i rören i varandra. Och dom höll banne mig ihop hela vägen hem.

Hur fan kan en bil som är köpt ny 2005 ha sådana problem med ett avgassystem? Det är väl 4:e eller 5:e gången som vi får pilla med det nu. På olika ställen vartenda gång. Hade mindre problem med min Nissan Micra från 87 som jag hade som förstabil.

Stackars Tobbe som knappt gör nåt annat än svetsar avgassystem till oss. Men du har väl inget att göra själv där hemma?? haha

FRANSMÄN SKA GE FAN I ATT TILLVERKA BILAR!!

Pengar pengar pengar pengar pengar......

Jaha. Ett litet klagomålsinlägg idag igen då. Ska det aldrig ta slut? Vad pratar jag nu om denna gången då? Efter roliga utgifter som däck till bilen, centraldammsugare o.s.v för åtskilliga tusenlappar. Vad kan göra det värre? Går det ens?

Ja


Det kan det! Bli värre alltså...

Tänk själv att komma upp en morgon och inse att du har vatten på golvet i groventrén/hallen och snabbt inse att det inte är snö från några skor som tinat och blivit vatten mitt i sommaren. Vad nu då?

Jo, den förbannade varmvattenberedaren har gett upp. Rostat upp ett hål i tanken mellan tank och värmeelement. Trodde först att det bara var ett läckage i en röranslutning eller något men icke. Med vår tur så är hela skiten utom räddning.

Nåväl, tänkte att visst, 7-8000 + montering blir det väl. Men icke igen. 15000 monterat och klart. Redan där börjar man ju fundera. Hur göra? Efter en del dividerande fram och tillbaka kom vi snabbt fram att elpannan är lika gammal och har inte fungerat helt hundra ända sedan vi flyttade in. Vad kostar det då att byta ut hela systemet? Tja, mellanläget landar på ca 40.000 och hade vi valt att sätta upp en luft/vattenvärmepump på en gång hade vi landat på 94.000 installerat och klart.

Det blev mellanalternativet. Vi byter varmvattenberedare och pannan och sätter in en kombinerad. Inte så kul att upptäcka att pannan inte pallat med en vinter till efter det att man bara satt in en ny varmvattenberedare.
 
Så nu har man ytterligare ett stort hål i plånboken. Jag menar, för 40.000 får man väl inte så mycket roligt? En sommarbil, ett inglasat uterum, ett värsting hemmabiosystem. Nä, vi lägger dom pengarna på en ful låda att ställa i hallen..Fan, man kan bli knäckt av mindre!

Så här ser liket ut, ny bild efter installation nästa vecka kommer!



Och så här ser den nya ut i reklammiljö:



Nåja, lite snyggare ivarjefall...

Ännu mer investeringar....

Ja, då har det gått lite pengar igen. Ännu ett par riktigt riktigt roliga saker. Dammsugare. Jiha.

Dagen började med att möta upp brorsan på familia för lite seriös shopping. Vidare till Väla för att leta ännu mer grejor...men det gick inget vidare. Det blev en huvtröja för 200 kr. Lagom när man tänker efter..

Nåväl, för att återkomma till det här med dammsugare så är det en sak vi pratat om ganska länge. En ny dammsugare. Och det ska va nåt vettigt dessutom. De här lite billigare låter ju mer än vad dom "suger"  hum hum. Så nu har vi beställt en centraldammsugare istället. Får ett litet fint uttag i väggen istället för att kånka runt på hela dammsugaren.

Emma har tjatat länge och väl om det där och jag får väl erkänna att det känns ganska smidigt.

Körde inom elgiganten för att se vad dom hade för något o sa till brorsan när jag hittat en modell: " Jag slår vad om att säljarna inte har en aning om hur den fungerar och vad det är för något" Och mycket riktigt, fick tag på en blåklädd stackare och det visade sig att han inte visste ett skit. "Det har vi inte fått utbildning på". Men ni måste väl ha någon här som kan något om den? "EEEEeeeeh, näää, det har vi inte." haha. Ja, man blir inte förvånad om man ska vara ärlig.
 
Vi får väl se, jag beställde den på nätet precis så den borde ju komma nästa vecka. Sen ska den ju bara kopplas in med rör o grejor! Kompletterade med en lite handhållen dammsugare oxå!






Resultatet....

....av marineringen blev faktiskt riktigt bra. Förmodligen inget jag kommer att göra om men det blev gott. Filéerna såg lite grådassiga ut precis när man la dom på grillen men dom blev riktigt trevliga till slut. Smakade inte jättemycket lakrits men det gick ju att äta ivarjefall.

"Himmagjord marinad"

Ja, jag vet. Jag är lite småknäpp. Men det är ju allmänt känt vid det här laget. Jag har haft en fundering ett tag som jag igår gjorde verklighet av. Resultatet lär visa sig om 45 minuter eller så.


Vad har jag nu hittat på då? Jo, jag har gjort en egen marinad. Det är väl inget? Har jag gjort flera gånger tidigare med riktigt bra resultat.

Men....nu är det ju så här, att jag gillar kryddor, marinerat kött och grillat. Och framförallt så gillar jag saltlakrits! Äter jag godis så är det antingen cheese balls, daimchoklad eller allra allra helst, salt godis. Så givetvis blev det en marinad gjord på saltlakrits. Om det går att äta?? Inte en aning. men jag slipper ju fundera mer över det sen ivarjefall.

Ingredienser:

olivolja
saltlakritsflarn.
sambal oelek
vitlökspulver

Försökskanin blev en fläskytterfilé som dom sålde hyffsat billigt på Maxi.

Resultatet och omdöme kommer....sen...








Spenderat massa pengar...igen

Jaha. Då var det dags igen. Tusenlapparna bara flyger iväg! Men va tusan. Det är väl kul?

Vad blev det denna gången? Det roligaste som finns, nämligen.................................. 2st nya däck till bilen.


Hur jävla roligt är det på en skala? Syns inte och är bara jäkligt tradigt att lägga pengar på. Men det var tvunget. De andra två var så pass slitna att jag inte vågade släppa iväg Emma o Leo i bilen med gott samvete. 

Det finns ju billigare dimensioner oxå än 225/45/17 om man säger så. De absolut billigaste vi hade listpris på jobbet var 1600:- + moms + montering. Det var nära till gråten när man kom till insikt med det. MEN!

Ja, men. Det blev inte så "farligt". Hörde med bilfirman vid jobbet om pris, och han sa först 1780:-/st monterat och klart. Han skulle ha 250kr/ däck i normala fall bara för att montera ett nytt däck på alufälg.
Va fan, det fick man ju svälja. Måste ha det ju. Vågade inte köra en meter till. Inte minst för trafiksäkerheten men även för polisens skull. Hade man blivit stoppad hade man väl åkt på 800 kr i böter/däck.  

Nåväl, lämnar in bilen o går i o jobbar en stund till. Ser att bilen är färdig och går över för att göra upp affären. " Ja, då blir det 2137kr tack ". EEEeeeeeeh, javisst sa jag och kastade fram kortet. Han måste ha räknat ruggigt fel. haha. Längesen jag var så snabbt ute ur en affär/verkstad som jag var idag. haha Men allt verkar stämma enligt kvittot ivarjefall.

Räknar man bort monteringskostnaden på totalt 500 kr, så slutade varje däck på 818kr. Inklusive moms! Det är billigare än vad jag gav sist för däcken på 14"...Plus moms! Ibland blir det bättre än vad man vågar tro.

Å andra sidan går det ytterligare 750kr imorgon då hjulinställningen skall göras för att råda bot på snedslitningen...

 

Inte orkat

Jaha, har inte blivit så mycket skrivande i veckan. Inte orkat engagera mig om jag ska vara ärlig. Jobbat "senvecka" denna veckan o inte slutat förrän 5. O sen, tja, inte brytt mig så mycket om jag ska vara ärlig.


Lär inte bli så mycket skrivet i helgen heller. Kommer spendera den i Våxtorp med dubbla studenter och förhoppningsvis (och troligtvis) god mat och dryck.

Nu verkar det som om release börjar närma sig på Nokia´s N97:a.....butikerna verkar få sina leveranser denna veckan. Frågan som dyker upp, ska man byta?? Är ju faktiskt nöjd på de flesta punkterna gällande min Sony Ericsson Xperia. Vi får se. Beror lite på vad summan stannar på för att byta.

För övrigt har jag nu kommit ca 200 sidor i boken "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Uppföljaren till "Män som hatar kvinnor". Denna är väl inte lika händelserik som ettan än så länge men fortfarande riktigt bra. Men den där Stieg Larsson måste ha varit sjukt sexfixerad när han levde. haha

Mycket skit just nu

Som jag tidigare skrivit om så hade det hänt en del olyckor sista tiden. Idag är inget undantag. En person som jag känner omkom idag i en olycka på gården. http://hd.se/skane/2009/06/06/oeverkoerd-av-jordbruksmaskin/

Jag har jobbat ihop med hans söner i många år, och träffade honom ganska frekvent. Oerhört tragiskt. En oerhört trevlig människa har fått sätta livet till. Ryktet om vem det drabbat har väl mer eller mindre florerat hela eftermiddagen/kvällen men nu verkar det vara bekräftat. Fy fan säger jag bara. Vilket öde.


Mina tankar går till familjen och alla inblandade....

Marknad

Så, då har man gått sin runda på marknaden och tittar på tennismatchen mellan Söderling och Gonzale. ser lovande ut för svensken än så länge! vinst i första set! På bilden ovan ser ni vad jag köpte idag. Kryddor. Matälskare som man är är det aldrig fel med kryddor.

En ännu mer knäckt bror...Eller ska vi säga del 2?

Det finns flera sätt att knäcka en bror. Med eller utan hjälp. Denna gången fick jag hjälp av en person jag lärt känna lite sedan jag träffade Emma. Jonas! Eller, som idag, COACH Jonas.

Vad har nu hänt då? Jo, min  käre bror har ju bestämt sig för att spela lite fotboll igen. I Våxtorp. Som jag skrivit lite om tidigare. Han var på sin första träning igår och det ville sig inte bättre än att han blev uttagen till b-lagsmatch direkt.
Med viss ångest om jag förstått det hela rätt. Uttryck som "jag glömde nog spelförståelsen i den andra väskan" kom på löpande band sedan han fick beskedet.

Men, sen gjorde han ju det stora misstaget. Han råkade ju tala om för mig att han skulle spela match. Och ett sådan tillfälle får man ju inte missa som storebror.

En halvtimme innan matchen skulle börja fick jag ett sms med texten "Jag ska till 90% inte spela idag! Har ingen ork i benen alls :)   Kan vi ana en viss oro i kroppen???

Nåja, förklarade klart och tydligt att vi skulle köra och titta oavsett, så det var bara att finna sig i det hela. Strax efteråt ringer han och talar om att han är på väg ut i bilen för att hämta väskan. Han blev tydligen "tvingad" att byta om, ivarjefall för att sitta på bänken.

Denna synen mötte oss när vi kom fram till idrottsplatsen:



Man skulle ju nästan kunna ta honom för en fotbollsspelare!

Tongångarna var väl allt än positiva från en märkbart tagen bror. "Har jag otur får jag hoppa in de sista minuterna". Jag vill ju helst inte spela alls. Tur att där är tre andra grabbar på bänken som nästan slåss om att få komma in först.

Efter 59 minuter kom ordern!!! "NIKLAS!!! Kan du spela högerback???"    ---Eeeeeeh, nääääää! haha   Nåja, du får komma in nu. Eller du får vänta till nästa spelavbrott.   Niklas kommentar: Ja, då får vi hoppas på att det inte blir fler avblåsningar denna matchen. .....

Nu kom nog paniken så smått. Det var ju några år sedan sist. Men in på plan sprang han!!! Här ser ni honom i action!





En kort summering då. Det gick faktiskt riktigt bra. Efter tio minuter kom det första "Jag hatar dig" riktat mot Jonas som bytte in honom i matchen. Men sen spelade han enkelt och säkert. Några riktigt bra uppspel längs marken och längre bollar mot "adress". Positionsspelet var inte så lätt, men det ser lovande ut. Det kommer med tiden? Kondisen och löpvilligheten? Den frågan passar jag på. Men jag kan väl säga så här, det är något som ligger i familjen! haha

Men jag vet en som kommer att vara riktigt stel i benen. Det är en av mina föräldrars två söner och det är inte jag.

Men man kan se glad ut efter matchen ändå!


Hur man knäcker sin bror. Del 1

Finns det något härligare än "broderskärlek"? En person man växt upp med och busat och bråkat med? Finns det något bättre än den hatkärlek som man har mellan två syskon?

Jag kan garantera att min käre bror hatade mig tidigare i helgen. Utan att blinka! Hur kan nu detta komma sig då?

Jo, det hela grundar sig i min broders irritationöver att jag som regel köper en del kläder. Eller okej då, en hel del kläder. Eller man kan väl kalla mig periodare, helt och hållet beroende på hur plånboken mår för tillfället. Nåväl, över till denna tragikomiska händelse:

Det hela började med att vi hördes av via telefon för att diskutera mors dag (om jag nu minns rätt). Pratade väl först om både det ena och det andra innan man riktigt hörde hur han sken upp på hans röst:

- Du, ÄNTLIGEN har jag hittat ett par riktigt snygga jeans! Jag hittar ju aldrig någonting sånt!

- Jasså? Vet du vad. Jag köpte mig också ett par jeans i veckan....

- Eeeeeh, okaj. Inte mörk mörk mörkblåa väl?

- Jo, det blev det. 

- Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh, inte från Jack&Jones väl?

- Jo, faktiskt. Hur ser dina ut? Har du "lock" på bakfickorna?

- Nä sluta, säg inte så! Det har jag! Knapparna är inte helt runda?

- Precis. Dom är lite vågformade. 

- Du måste skoja med mig?

- Nej, allvar. Och sen är dom inte helt släta på framsidan utan det är tygdetaljer påsydda med lite sömmar osv. Broderat på högerhöft och kostade 799:-.

(vid detta laget lät det nästan som om Niklas grät på andra sidan luren) =P


Så, det visar sig alltså, att vi med ett par dagars mellanrum har gått och köpt precis likadana jeans! På helt olika håll och utan att ha pratats vid emellan. Vad är oddsen på det då? Är väl nästan större risk att bli träffad av blixten.

Jag menar, hade vi hunnit prata eller ses innan, så hade man aldrig köpt likadana. Men men, det är ju inte första gången. Har ju några t-shirts och så som är likadana.

Det kan väl inte vara så att vi har lika bra smak bägge två??? 

Så här ser skönheterna ut:




Och här har vi broilern som jag pratar om. Håller min käre son Leo




För att knyta tillbaka till det här med kläder. Jag har inte för avsikt att lägga upp vad jag köper osv här för jag misstänker att det inte intresserar någon. Det som kanske intresserar mina närmst sörjande är att jag idag faktiskt rensat upp i min garderob och gjort mig av med en hel del kläder som inte används.

Så, blir det aktuellt med en flytt av någon anledning inom det närmsta så slipper jag förhoppningsvis alla gliringar om att jag hade 6 svarta sopsäckar med kläder sist vi flyttade. Men vadå? Man vet väl aldrig om värmen försvinner så man måste ta massa kläder på sig!

Detta är väl de jeansen jag sparade. Tyckte jag var duktig som bara behöll dessa! =) (visst, sen ligger det väl nåt par i tvätten också...haha)





Lite shorts kanske? Detta är väl som är rent för tillfället. Resten ligger i tvättkorgen....




Nåväl, nu ska jag inte tråka ut er med fler bilder på mina kläder. Men kan väl säga så här, stickade tröjor och tjocktröjor finns det en hel garderob av. 3 hyllor med t-shirts finns också att tillgå. Och då har jag inte ens velat fundera över träningskläder och jobbekläder. Usch o fy!


För övrigt är jag mycket nyfiken över hur det går för min käre bror på fotbollsträningen i Våxtorp......

Har köpt ny dator....förlåt, mobiltelefon!

Ja, då kunde jag inte hålla mig längre. Det blev en ny mobiltelefon.

Men det blev inte riktigt som jag tänkt. Som ni kanske ser så är det inte samma mobil jag skrivit om innan.

Eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig för vilken telefon jag vill ha, så förlängde jag inte mitt abonnemang utan köpte den utan abonnemang för att inte binda upp mig på låt säga 18/24 månader.

Det blev en Sony Ericsson X1. Eller Xperia som den även heter. En riktigt riktigt grym mobil måste jag säga.


Så, jag har varit jättesocial hela helgen. Eller inte. Har väl haft den i näven mer eller mindre hela tiden. Det är en telefon som kräver lite av användare för att man skall få ut så mycket som möjligt.

Får ju den ständiga frågan, "kan man ringa på den??" Och jag kan ärligt säga att efter en timmes användning hade jag inte ägnat just samtalsbiten en tanke, så när jag skulle ringa min käre bror tog det nästan stopp. Visste ju inte hur jag skulle göra ! haha

Det är inte lönt att fråga vad den kan göra som en dator etc kan göra, utan frågan är snarare vad den inte kan göra... Ruggigt snyggt gränssnitt dessutom , och trots att det är Windows Mobile så är den konstigt nog ganska "buggfri".

Eftersom majoriteten av programmen i luren vill använda internet/grps/turbo 3g så tecknade jag ett tillval till mitt abonnemang. "Fri surf" för 99kr/månad. Räknade lite snabbt i huvet att hade jag inte tecknat det tillvalet, hade jag surfat upp ca 900 kr bara i fredags. Haha







http://www.sonyericsson.com/x1/index.aspx?sv-se

RSS 2.0