Nytt träningsredskap

Fick hem reklamtidningen från Harald Nyborg idag. Hittade ett träningsredskap man kanske ska köpa, verkar ju vettigt! 
Har inte bestämt mig än om jag ska ha den i vardagsrummet eller i sovrummet än bara. Fördelen är ju oxå att jag inte själv kan använda den då maxvikten är 90 kg...haha


Dans och motionsstång va det ja..........Bra pris!!







Glömt lösen

Hej gott folk! Ett blogginlägg från Mr. Johan. Det var inte igår!? Nästan så att man glömt sitt lösenord in hit.

Ber om ursäkt för dåligt intresse de senaste månaderna. Har fått lite kritik för min slapphet men jag har helt enkelt tappat gnistan lite. Får skylla på vår dator, för när vi flyttade in den till "lilla kontoret" så blir det aldrig av att man går in o sätter sig där och skriver.


Nåväl, mat har det blivit en hel del, men har tyvärr inte så mycket recept och roliga grejor att bjuda på. Har väl inte gjort något sådär sensationellt heller för den delen.

Bjöd föräldrar och svärföräldrar på middag härförleden. Det blev ju väldans trevligt får jag säga. Blev lite jobb i köket för en annan men det får man väl leva med!=) Bjöds på ryggbiff med potatisgratäng och rödvinssås. Givetvis så gjordes potatisgratängen och rödvinssåsen från grunden.

Så här såg det ut:



Köttet serverades med sparris som lindades med enbärsrökt bacon och smörstekta champinjoner med timjan.
Ser tyvärr lite "flottigt" ut på bilderna, men riktigt gott blev det.



Jag kan väl ioförsig berätta lite om hur jag gjorde rödvinssåsen? Så får ni ju någon typ av recept ivarjefall. Jag ska dock inte ta åt mig hela äran på något vis om hur man tillreder denna sås, då Josse är den som fört mig in på hur man gör. Tror sedan att det var Måns som visade henne o.s.v. o.s.v men ändå.

Riktigt enkel att göra, men ska helst stå och puttra i upp mot en timme!

Du behöver:

Rödvin
Vatten
Kalvfond
scharlottenlök
vitlök
salt
vitpeppar
svartpeppar
maizena


Börja med att skära ner löken och fräs den lite lätt tillsammans med ett par klyftor vitlök.

Lite beroende på hur mycket sås du vill ha givetvis, så häller du på vatten. 2-3 dl kan väl bli bra. Som bekant är det ytterst sällan jag måttar när jag lagar mat.

Häll i kalvfond eller motsvarande. Jag använde faktiskt en vanlig tärning köttbuljong nu när jag gjorde det sist.

Koka upp och tillsätt ungefär lika mycket vin som vatten. Salta och peppra och låt stå och puttra på svag värme.

Efterhand som det kokar så häller du på lite mer vin för smakens skull.

När det du vill ha till, köttet och potatisen då alltså, börjar bli färdigt, så tar du en sil eller dyl. och silar bort löken.
Tillbaka med såsen i kastrullen och red upp den till lagom konsistens m.h.a. maizena. Det är ju lättast. Håller inte på med mjöl och gjejor här inte.

Riktigt gott blir det faktiskt! Lite lyxigare men ändå lätt att göra och sköter sig mer eller mindre själv under tiden du sysslar med allt annat.



Får väl slänga in ett par bilder på busungen oxå. Jag är faktiskt lite orolig. Vi (eller rättare sagt, de andra männen i släkten) har ju ganska stora fötter i vår familj. Men detta börjar bli löjligt:






Sen har vi ju en liten specialare oxå:




Och om ni tror att han sitter still så så tror ni fel. UNDAN GÅR DET!



Busar inte alls i nya lådan heller....






Och en sista bild då, vilken kommande skräckfilm får denna bild som posterbild?



Så, då fick jag till ett litet blogginlägg ivarjefall. Inte mitt bästa kanske men ni får hålla till godo med det så länge..


RSS 2.0