Har man gjort något bra i sitt liv?

En dramatisk titel på ett inlägg kan tyckas, men jag har reflekterat över en sak "på senare år". Det verkar nästan som om att man under sin uppväxt varit en "schysst kille", en trevlig  kille, en omtänksam kille o.s.v. Det värmer faktiskt att höra sådant nu när man ivarjefall känner sig någotsånär vuxen.

Jag tänker inte nämna några namn, men under, låt säga, de senaste 3 åren har jag träffat på personer som man växt upp tillsammans med, som tackat en för att man ens hälsat på dem när man mött dem i korridorerna i skolan. Att man hjälpt dem igenom skolan genom att bara hälsa eller ens pratat med dem på dagarna. Detta är ingenting jag personligen tänkt på att jag ens har gjort, utan det har bara varit rent "naturligt" om man nu kan säga så.

Men det känns ruggigt kul när man får höra av en tjej (som det var i det här fallet", Citerar någotsånär: "Du var en av anledningarna till att jag ens tog mig igenom högstadiet. Du ignorerade inte mig som alla andra utan du pratade faktiskt med mig ibland.  Att någon ibland lade märke till mig gjorde att jag orkade gå till skolan så pass ofta som jag gjorde".
 
Jag har aldrig tänkt på det viset tidigare...Men se bara den där reklamen på tv om att stoppa mobbing. Killen har alla dom här svart orden och sen får ett rött "Hej". Jag tror fan det stämmer rätt bra faktiskt....Kul att man inte ses som en stor idiot av dem som kanske blivit utsatta för detta. Det gör mig faktiskt riktigt stolt över mig själv, och det är inte jätteofta det händer. Förutom när det gäller min familj förstås. Då händer det klart mycket oftare!

Dagens gärning?????

Idag efter matchen hittade jag en mobiltelefon på marken. En Sony Walkman, viktelefon av någon slag.

Hade själv varit helt knäckt om jag blivit av med min mobil så jag gav mig på telefonboken. Tänkte se ifall jag kunde hitta någon med familjeanknytning. Hittade "mamma" i listan. Ringde men inget svar. Pratade in på mobilsvaret. Kollade senast uppringda nummer , hittade en "Linn". Ringde upp henne men samma resultat. Tog väl 2 sekunder så ringde Linn upp. Det visade sig vara storasystern till den här killen som tappat mobilen. Kom överrens om att träffas på statoil och så blev det. Hon fick telefonen och jag hoppas verkligen att grabben är glad och nöjd. ...

Malmö mot konkurs...

Glada nyheter. Malmö fryser spelarlönerna och samtliga spelare är fria att gå vart dom vill!!

Skäms ta mig faaan. Vilken pajasförening!!!

Pavel Rosa

Jag och Jon begav oss till ishallen för att bevittna den nye tjecken, Pavel Rosa´s första ispass. En väldigt lugn träning visade inte så mycket, men han verkar vara på gott humör ivarjefall och det är ju alltid positivt.


Läste på Aftonbladet att han tjänar c:a 160.000 per match ifall Rögle missar kvalserien/slutspelet. Hyffsad lön kan man väl säga. Men ta de uppgifterna med en nypa salt, det är trots allt Aftonbladet vi pratar om...


Rögle värvar! (och Johan kämpar på)

Rögle förstärker inför slutspurten av seriespelet. En välbehövlig sådan. Har gått och väntat på detta sista veckan nu. Får faktiskt säga det att det känns riktigt bra. Även fast Mårten är lite negativ. ;) Spelare heter Pavel Rosa (hoppas har klarar av att spela i GRÖN/VITA kläder...haha ) För er som inte fattade vad jag menar så kommer här en förklaring : Rosa -grön/vit. Alright??

Läs mer här:  http://roglebk.se/?p=viewarticle&id=279&type=php



Bildkälla: http:://www.roglebk.nu


För egen del kämpar jag på med motionerandet. Blev ingenting på Friskis idag men tog min skogsrunda på dryga km i både uppför och nerförsbackar. Reaktionen på Emma när jag var tillbaka : "Är du redan tillbaka??" verkar ju lovande! =)

Fick ordnat upp klabbet med mitt träningskort idag ivarjefall och fick reda på anledningen till att det inte fungerade igår. Jag hade fått samma nummer som en gammal medlem, en Daniel Olofsson som bor på Heimdalvägen. Och hon jag pratade hängde inte riktigt med när jag sa att jag aldrig tidigare satt min fot på Friskis och hette Johan Broström och inte Daniel Olofsson. Tror jag fick förklara 3 ggr innan hon var hyffsat med...trodde jag, slutade med att hennes kollega fick ringa upp. Haha. Men trevlig personal har dom ivarjefall!


Gällande kommentar om vem Ecci är, så är det min hemliga älskare. Han är underbar! haha, nejdå, jag och Ecci har varit medlemmar på samma bilforum (hondaklubben) i typ 6 år nu och haft en del konversationer därigenom. Där har dom en träningstråd som vi skrivit lite i sista tiden. Det tipset jag skrev om är följande, inklippt från det foruminlägget han skrev: (jag har aldrig själv haft en aning om att man bränner muskler, och inte fett, vid längre träning)

Citerar:
styrketräning är den bästa vägen att gå för att få bort fett. mer muskler = du bränner mer fett
mjukstart är för quitters hehe, kör stenhårt från början, så länge du är noggrann med uppvärmning och utför allt korrekt så är skaderisken extremt liten. o då menar jag inte att värma upp på en cykel, utan värma upp de specifika muskler du skall använda. Blodpumpen startar ändå lixom o du vill ju inte bränna för mycket energi på uppvärmningen.
men det är en vetenskap nästan. vill du tappa fett, snabbt, utan att tappa muskelmassa så finns det en metod som jag vet att funkar bra.

Välj maskin, roddmaskin, cykel o.s.v. välj inte löpband då det är för stor risk att du stiger snett och skadar dej i den här metoden.
du tränar 15 minuter om dagen, du kan bra träna 5 dagar i veckan.
viktigt är att maskinen kan mäta antalet brända kalorier, antalet meter du cyklat/rott eller nåt liknande
Börja måndagen med att cykla (om du väljer cykeln, personligen skulle jag välja rodd för att få snyggare muskling) du cyklar i ganska lugn takt i 15 minuter, pressa dej inte för hårt. det viktiga är att anteckna hur långt du cyklar. låt oss säga att du cyklar 5 kilometer jämt. Anteckna det och du är helt klar för dagen.
Tisdag: upp på cykeln igen och idag måste du cykla MINST 5001 meter, du cyklar lite hårdare alltså så du kanske kommer 6542 meter på dina 15 minuter.
Onsdag: Samma visa om igen, fast nu måste du cykla MINST 6543 meter. du börjar ta i hårdare för att komma längre och kanske kommer 7234 meter.
Torsdag: Samma igen, du fattar hur långt du ska cykla nu? minst 7235 meter!
Fredag: same same

Och så håller du på, ett lyckat träningspass är när du kommer längre än förra gången, så ditt mål blir att konstant klå ditt personbästa, efter ett par träningar så ökar flåset ordentligt, du pressar dig själv tillsut stenhårt för att komma lite längre och du bränner fett i massor när du vilar för att dina muskler behöver det. Men eftersom du bara tränar 15 minuter så bränner du inga muskler och som jag sade tidigare, ju mer muskler du har, desto mer fett bränner du när du vilar.
att sitta o cykla i 2 timmar gör INGEN nytta, visst du ökar flåset men du förbränner muskler INTE fett, då får du mindre musklemassa och svårare att bränna fett.



Sådär, "Ekeby" nu vet du vad och vem jag syftade på!

Klabb

Fan va allt ska klabba när man ska vara seriös med någonting. Tror ni mitt träningskort fungerade när jag kom till friskis idag då??? Icke! Som tur var jobbade samma tjej i receptionen som igår när jag tecknade mitt årskort så jag fick ett "gästkvitto" tills dom kunde titta på det imorgon, Märligt.

Bara rena turen att jag/vi inte åkte till valhall för att gå på pass där. Då hade det säkert inte blivit något ändå (friskis i ängelholm finns både inne i ängelholm och strax utanför där det kallas valhall för er som inte känner till det) Då hade man fått stå där som ett fån.

Nåväl, idag blev det 10minuter i trampmaskin, 15 minuter i orbitrek och lite styrkeövningar. Sorry Ecci att jag gick emot ditt tips idag igen...

Över till nästa sorgliga kapitel. RÖGLE,. Förlust idag igen och man börjar bli riktigt jäkla orolig. Tack ivarjefall til henke och Josse för både hockey och findusmaten vi fick med oss hem!

Då var man igång!

Nyss hemkommen från friskis och nyäten. Då känner man sig duktig!!


Dagens pass? En liten mjukstart igen. Började i "orbitrek" maskinen. Nivå 5 i 20 minuter. Kommer tyvärr inte ihåg steckan..... Blev därefter 10 minuter på löpbandet. 10,1 km/h resulterade i 1.8 km. Imponerande..haha

Imorgon lutar det åt skivstångspass på valhall!

ps, ingen återvändo nu. Årskortet är numera i plånboken ds

Träning träning träning....

Jaha, för att sporra mig själv lite så tänkte jag dela med mig lite av när jag varit och tränat osv. Mest för att ge mig själv dåligt samvete ifall det inte skulle bli så bra med träningen. haha

Imorgon tänkte jag ta mig ner till friskis och lösa mitt medlemsskap. Var ju nere på träningsakademin förra veckan och provtränade men ärligt talat så tycker jag det är för dyrt. 5700/år på träningsakademin mot 2500/år på friskis. Det är för stor skillnad helt enkelt. Jag vet mycket väl att det är mycket mer folk på friskis och sådär, men det får jag leva med.

Träningspasset på träningsakademin i torsdags blev en liten mjukstart. 20 minuter i en sådan där spakmaskin (typ orbitrek som dom gör reklam för på tv). Det kändes faktiskt riktigt bra. Lite musik på mp3-spelare och en tv att titta på. Kändes faktiskt inte helt hopplöst. Redan efter typ 3 minuter kändes det dock nästan som mjölksyra i benen så man blev ju lite orolig över sin fysiska status, men efter ytterligare en halv minut släppte det igen och de 20 minuterna gick faktiskt riktigt lindrigt.

När de 20 minuterna var avklarade så blev det till att skaka loss lite i benen för att sedan hoppa upp på löpbandet. Konstigt nog tycker jag faktiskt att det är helt ok att springa på löpband. Många säger ju att det är pest. Men å andra sidan är man ju faktiskt ute och springer lite ibland också. Det blev lite drygt 4 km på löpbandet, skulle sprungit 5 men maskinen startade om programmet av någon anledning efter 4 så då struntade jag i det. Var väl någon sorts protest mot belastningen kanske. haha.

Efter det så blev det lite styrketräningsövningar. Jag säger övningar då det inte var jätteseriöst. Körde lite bröstträning. Man vill ju inte få man-boobs. Nä, men det blev några reps i "butterfly" apparaten och sedan ett par pressövningar i en annan maskin. Sen började klockan bli mycket och jag fick bege mig hem till Josefin och Henrik för lite ishockeytittande. Kan väl erkänna att jag fortfarande idag, tre dagar efter träningen, är lite småöm i bröstmuskulaturen. Men det är faktiskt ganska skönt att känna att man faktiskt har gjort något!


Nu återstår det ju att se hur många sådan här inlägg det blir, det blir kanske inga alls???? Men en sak kan jag nästan lova, det är mer troligt att jag tränar på friskis 2-3 dagar i veckan än att jag står på grusplanen imorgon när vinterträningen för fotbollsgänget börjar....



Detta kommer väl vara min bästa kompis den närmsta tiden::


Helvete

Rögle - Skellefteå 1-2.



3 förbannade sekunder. Det är för jäkligt. Faaan, dom tre poängen hade vi behövt. Så jäkla onödigt!

FF med FF

Denna helgen är en helg som inte riktigt är lik alla andra helgerna det senaste halvåret.

Vi är nämligen helt Leo-fria, eller om man skall vara ärlig, Leo är helt föräldrafria. Han har nämligen FF med FF. Föräldrafritt med farmor och farfar hela helgen. Vi ser inte honom förräns på måndag!

Kan väl avslöja så mycket att emma fortfarande ligger i sängen och sover. Själv kan jag aldrig sova när jag har möjlighet till det. Helt otroligt.



Igår då? Var vi hemma hos Ulrica och hade en riktigt trevlig kväll. Alex visade sig vara ett riktigt ess i köket och gjorde en grym baconlindad kycklingfilé med ris och sallad. Ruggigt gott! Sen blev det lite Wii där man fick visa att man suger fett på Wii sports...haha



Dagens skräll....

Shortsen passade riktigt bra!!

Målet för året...

Köpte mig ett par nya shorts på junkyard.se igår. Har inte fått dom ännu men misstänker starkt att dom är aningen för små..hum hum. Så målet till sommaren/cypern april, blir att komma i dom !

Diskreta va??


Tisdag

Tisdag idag och det känns nästan i kroppen. Det är den värsta dagen på hela veckan. Det är t.o.m så att måndagar är bättre. Då har man inte hunnit bli trött sen helgen riktigt. Tisdagar borde banne mig strykas från kalendern. Eller ivarjefall vara en röd dag.

Saken blir ju inte bättre när man är på jobbet, klockan blir 5, man har precis stängt datorer och kassa när sista kunden slänger sig in genom dörren precis som man ska låsa. Automatiskt en kvart sen blir man då. Man har haft öppet sen kl 7 på morgonen. Inget lunchstängt eller någonting. Men lik förbaskat skall man vara där prick 5 när man ska stänga.

Nu var det visserligen en jäkligt bra kille som kom in som man kan tänka sig att hjälpa, men det är ändå frustrerande som faaan. Nåja, lite tisdagsgnäll bara...=) No offence Daniel!! Bara så trevligt när du hälsar på oss!

Söndag...igen...

Jaha, då börjar denna helgen också gå mot sitt slut. Dagarna flyger visserligen iväg oavsett om det är helg eller ej.

Vi sitter och tittar på skidskyttet för tillfället. Kan bli spännande om tyskorna gör bort sig lite. Svenskhoppen sköt ju fullt i första rundan ivarjefall!

Imorgon är det då jobb igen. Och en ny upplevelse på gång för mig. Jag börjar inte förrän kl 8 imorgon och sedan hela veckan. Jobbar sedan till 17.00 istället för 16.00. Har jag bara gjort vid enstaka tillfällen tidigare, men sedan Lars nu gått i pension så turas vi om att jobba 8-17 var fjärde vecka för att Mats ska slippa vara själv mellan 16-17. Han jobbar ju alltid 8-17+.

10:e plats

Iomed dagens förlust mot Färjestad ligger Rögle på en oroväckande tiondeplats. Inget att säga om resultatet, Rögle räckte helt enkelt inte till idag. Kändes dock som att man släppte in ett par riktigt onödiga mål och inte riktigt hade skärpan framåt.

Inte så många matcher kvar av seriespelet nu boys, dags att knyta ihop säcken. Och som jag sagt hela tiden, jag är nöjd om man landar i "ingenmansland" mellan slutspel och kvalserie. Då tycker jag man gjort en godkänd insats. Det kommer bli en oerhört tuff kvalserie denna säsongen, och frågan är om Rögle reder ut en sådan storm.


Vissa kunder är sjuka i hu....

Sprang på en bild på Facebook. Kommer tyvärr inte ihåg vem som la upp den för jag har haft den på datorn en tid. Om personen i fråga tycker det är opassande, och råkat hitta hit till mig s.k. blogg, så hör av dig så plockar jag bort den igen.



Men, som rubriken sägen. Vissa människor är fan dumma i huvet. Vem sätter sig ner och skriver ett "klagobrev" över ett pris på 11:-?? Och sen dessutom har mage att kräva ersättning även för portot det kostat att skicka in klagomålet??

Jag satt bara och gapade när jag såg det här första gången. Vilken butik som säljer sågbockar har någonsin nämt något om en prisgaranti? Det är inte elgiganten vi snackar om. Kör till biltema istället då. Så jag säger bara. VA FAN???

Läs själva:



För er som inte kan se på bilden vad det står, så står det så här:

ÖVERSKRIDANDE AV MARKNADSPRISER


Kära Vänner,

Enligt bifogat kvitto köpte jag av Er den 200-10-18 en sågbock för 200:-.


Jag kunde ha köpt exakt samma produkt från Biltema för 189:-
Ref Biltema´s katalog sid 235, produkt 20-450.


Sätt in mellanskillnaden plus brevportot härav på mitt personkonto xxxxxxxxxxx i Nordea

Vänligen


xxxxxxx


En liten vinst till....

Blev faktiskt en liten vinst till i samband med fotbollsresan till London som jag vann förra veckan. Det blev lite poäng över så jag valde ut en ryggsäck av de premierna som fanns att välja på. Har väl ett par ryggsäckar redan men man kan aldrig få för många. Denna verkar dessutom vara ganska smidig då man öppnar den på sidorna och inte uppifrån.

Det blev en mörkgrön/mossgrön. Hade bara möjlighet att välja den, en röd eller en blå. Så det blir nog fint!

Lite information:

Haglöfs Corker

En riktigt snygg och stabil ryggsäck för vardagsbruk!

En styv ryggsäck från Haglöfs som håller formen i alla lägen. Corker ger dig möjlighet att organisera dina prylar utan att klämma ihop dem. Ingång från högersidan och rymlig organizer till vänster. Gjuten ryggplatta ger suverän bärkomfort. Smarta elastiska snoddar för att fästa exempelvis tröjan eller cykelhjälmen utanpå. Löstagbart höftbälte. Ficka för CD-spelare. Reflekterande tryck.

Volym: ca 20 liter



Fel färg, men så här ser den ut när du öppnar den:



Kan bli en bra "ölrygga" till sommaren!

Lions

Måste bara göra lite reklam för LIONS. Dom gör en rätt smart sak här i Hjärnarp. Dom kör och samlar in allas julgranar så här efter jul för 30kr. 30kr som jag gärna betalar för att slippa hålla på o bråka med det själv. Inte fel att det går till en positiv sak heller.




Färjestad - Rögle BK

Ett litet inlägg om dagens match när jag ändå är igång. idag åker Rögle iväg för att möta Färjestad på bortaplan. Det är ingen enkel match om man säger så. Jag tror däremot att vi har stora chanser om vi bara spelar i närheten som senast mot Frölunda. 
Slutresultat? 2-4


Dagen för vår del ser väl ut som så att morsan o farsan dyker upp här lagom till 16.00 med lite pizza. Köper väl matchen på Canal+ om det inte kommer upp någon s.k "studentstream" (läs myp2p.eu, som jag skrivit om i tidigare inlägg) 

Finns väl en liten risk att det blir någon öl och så till det också.  

Liten uppryckning

Haha, ja, får försöka skriva lite inlägg. Det blir lite sisådär i veckorna kan jag lugnt erkänna. Ibland känns det mest tradigt då det sällan är någon som kommenterar ändå. *PIK* Vet att min s.k. blogg snittar HELA 25 personer/datorer om dagen. Eller ivarjefall unika träffar. Kul att där är någon som läser ivarjefall.

Som "Hans" skriver så har jag inte skrivit en rad om Rögles 5-0 vinst över Frölunda eller Malmös förlust med 2-0 hemma i Ghost Arena, men det är nog för att jag själv varit i chock över dessa resultat.

Skall vi börja lite smått med rögle då? Eller ska vi säga Abbotts BK? För det är ju så det sett ut de senaste två tre matcherna. Helt outstanding. Micke Gath har lyft sig ytterligare en nivå den senaste tiden även han. Tänker fortfarande på, när han liggande efter att ha tagit en tackling längs sargen, vispar fram pucken till en framrusande Abbott som sedan resulterade i mål. Det var mot HV. Inte dåligt av en spelare som sågades redan i div2.

Jag har egentligen två personliga favoriter i årets rögle, som jag tycker varit ruggigt bra hela säsongen. Den första är kvalseriehjälten Mattias Sjögren. En kille som smäller på, kämpar, sliter och försöker faktiskt göra lite mål och lyckas ibland.
Den andra är Sebastian Karlsson. Nästan samma egenskaper som sjöa, och när dessa två är inne tillsammans i boxplay så brukar det vara en fröjd för ögat. Nästan som när Björn Lindén (har rakade ben) och Patrik Tano var som bäst ihop.
Strbak? Ja, vad ska man säga. Han kommer bli ruggigt nyttig även i framtiden. Härligt att se tv-puckskänslor efter sitt första röglemål Han såg ut som 17 och inte 33. Härligt!!

Vilka har "floppat" då hittills? Eller rättare sagt, vilka kan man kräva mer av? I första hand 3 spelare tycker jag. Jacob Johansson, Andrée Persson och Mathias Tjärnqvist. Motivering?? Den kommer här:

Jacob Johansson: Inledde säsongen starkt. Duktig i bl.a. boxplay och visade oss sina magiska passningar främst i powerplay. Höjdes t.o.m. röster om att han höll landslagsklass. Så bra tyckte dock inte jag att han var. Men men.Därefter känns det som om han blev nöjd. Loj, jobbar inte i samma utsträckning. När såg man senast Jacke ta en tackling utmed sargen?? Nej nej, ta en omväg så att du kommer in som två, trea i situationen och peta med klubban istället.

Andrée Persson: En kille jag själv hade höga förväntingar på denna säsongen. Tyckte han var riktigt bra stundtals i allsvenskan. Men det har låst sig helt och hållet. Tyvärr. Han har sämst +/- statistik i hela Rögle. -22 är långt ifrån godkänt. Lägg därtill Jacke Johansson på -21 så ser ni hur effektiv vår förstakedja är. Positivt är dock att Andrée verkar ha insett att han måste göra något. Enligt Helsingborgs Dagblad, så gör han bröderna Abbott sällskap efter varje träning för lite extra styrketräning. Hoppas det släpper för dig Andrée. Jag vet att du kan.

Mathias Tjärnqvist: Kanske inte helt rättvist att Mathias kommer med här i denna trion. Han har haft stora skadebekymmer under säsongen, och jag tror fortfarande att det är något som hämmar honom. Han gör sitt jobb varje match ändå och jobbar och sliter. Men han har förtvivlat svårt för att producera. De senaste matcherna har han fått åtminstone ett 1mot1 läge mot motståndarback utan att ens ha varit i närheten att komma förbi och ta ett avslut. Tappar pucken innan han ens påbörjat dragningen. Sist kan jag erkänna att han hade lite oflyt när han totallurade Honken i frölundas mål. Det handlade om centimeter. Men ivarjefall jag har något större förväntingar på vår f.d. NHL-stjärna.


Sektion Malmö

Gör inte ett helt nytt inlägg för att nämna lillasyster i söder. Malmö Redhawks som dom så fint kallar sig. Igår blev det ytterligare en hemmaförlust i Hyllie/Malmö Arena. Eller ska man kalla den Ghost Arena? För malmö kan verkligen inte vinna där. Det är nästan så att man börjar tycka synd om dom. Jag lider med dom supportrarna som verkligen brinner för sitt lag.

Nu har dom sparkat Bobo och ny tränare är på plats. Det har ivarjefall gett dom 2 poäng på 2 matcher.
 Supportrarna har startat en insamling som skall skänkas till MIF för att kunna köpa in nyförvärv. Jag förstår det inte. Jag förstår det verkligen inte. Att dom aldrig lär sig. Det är samma visa varje år. Dom försöker värva sig ur kriserna hela tiden. 
Nu går ryktet om att Mclean är på väg bort igen. Han som skulle bli frälsaren tillsammans med gamle Höglund. Inledde t.o.m säsongen i danmark för att komma igång ordentligt. Hans lön? Ca 200.000 i månaden....Tror han spelade i tredjekedjan senast med ytterst sparsam istid. Härligt. 

Nä, jag tror det hade varit bäst för Malmö att spela av denna säsongen. Sparka iväg de s.k. stjärnorna och satsa på lite yngre grabbarna. Titta bara på Rögle som ett exempel. När säsongen drog igång hade man elitseriens nästa yngsta trupp, medelålder på 24,60 år. (Timrå etta med 24,13). Nu kan jag tyvärr inte hitta några uppgifter på årets Malmötrupp, men kan inte tänka mig att den siffran ens är i närheten av Rögle/Timrå. Tänkte räkna ut det hela själv med hjälp av spelartruppsidan på Malmös hemsida, men det var stört omöjligt. Måste vara en av de sämsta hemsidorna jag någonsin besökt. 

Nä Malmö, något måste hända. Och det bästa för er del är nog om Percy håller sig utanför. Lägg i värsta fall ner föreningen i dess nuvarande form. Börja om med riktiga entusiaster i div 2. Då kan ni bli riktigt farliga om 2-3-4 år.

 

Pigga och alerta

Då sitter man på jobbet igen då. Datorerna är uppstartade och butiken är förberedd för dagens "invasion". Eller, nåja, det är relativt lugnt just nu. Här är ju att göra, det är inte det, men det är inte som det bör vara om ca en månad. Då vet man ju knappt var man har häcken när man kommer hem från jobbet. haha


När det gäller bloggen blir det inte så mycket nu i veckorna när man jobbar. Har ingen möjlighet att sätta mig ner o skriva någonting under dagen då det är annat som ska göras. Så de inläggen som kommer in, kommer antingen in under någon fikarast eller under kvällstid. Nåja. Blir nog bra. Nu ska jag dricka färdigt mitt kaffe.

Chelsea mot ny förlust på Old Trafford

Ser onekligen lite mörkt ut nu när United leder med 2-0 med tio minuter kvar av matchen. Plus eventuell övertid då så klart. Illa illa...

Men va tusan! Malmö förlorade idag igen! Denna gången mot Björklöven och det väger ju upp denna eventuella förlust en aning ivarjefall! Det är helt fantastiskt!

"Supermatch"

Idag är det dags för supermatch mellan Manchester United och Chelsea FC i premier league. Självklart har man startat uppladdningen redan.

Hur matchen går? Jag både tror och hoppas på en 2-1 seger för Chelsea. Seriens bästa hemmalag mot seriens bästa bortalag kan innebära en intressant tillställning. Hoppas i vilket fall på en händelserik och spännande match, Eller att Chelsea går upp till typ 8-0 så man slipper vara orolig.

Förberedda och klara på stampehusvägen:


Hur göra?

Ja, blev lite inspirerad av Jeppssons inlägg om det här med motion. Hur ska jag göra? Det har väl inte undgått någon, allra minst mig själv, att visaren på vågen visar lite mer än vad den borde. Det är väl ingen fara på taket än, men det kanske är läge att göra något åt det innan det blir värre.

Kosten. Ja, den är något ändrad och så mycket frukt som jag åt förra veckan har jag nog inte ätit totalt i mitt liv tidigare. Jag har ju så förtvivilat svårt för citrusfrukter. Jag känner den där sura, beska smaken bara av att titta på frukten. Jag får dessutom bara tag på apelsiner och clementiner med ca 2 miljoner kärnor i varje.

Nåja, idrott då? Alternativ finns, och ett antal föreningar har visat intresse för mina tjänster. Men är jag så sugen?

Jag tog ett sabbatsår förra säsongen och det var längesen jag var så nöjd med mitt "liv". Kunna göra lite som jag ville. Att kunna åka iväg till någon kompis/släkting en lördag för att grilla utan att behöva komma två timmar efter alla andra bara för att man spelat en match i div. 6. Den känslan går inte att beskriva. Tänk att man kunde följa med grabbarna ut en fredag för "några" öl utan att behöva tänka på att man har match dagen efter. Man har ju ändå, enligt mig ivarjefall, en skyldighet mot övriga i laget att vara fit for fight när det är dags för match.

Samtidigt var det jäkligt tomt många stunder. Man saknar tugget i omklädningsrummet, pikarna och gliringarna, uppstudsiga snorungar som tror att dom är Zlatan bara för att dom ska träna med seniortruppen o.s.v.

Visst, man glömmer snabbt när man är några stycken som tar solstolarna, grillen och ölen med sig för bortamatch i Stidsvig. Sitta och sola vid sidan av planen och äta nygrillad korv är inte det sämsta det.
 
Var ganska flitig ett tag och var ute och sprang två till tre ggr i veckan. Det blev lite sämre nu under vintern för det var med livet som insats. Ingen belysning uppe i skogen och den lokala rallykallen bromsar ju inte i kurvorna direkt. Skall försöka ta tag i det nu igen när det är lite ljusare på kvällarna.

Nästa alternativ är friskis eller träningsakademin. Men va fan, man får ju komplex bara man parkerar bilen. Armarna ser ju ut som sparris för styrketräning har ju aldrig varit något för mig. Finns det något tråkigare? Sen studsar man in där i sina nya shorts och en flashig t-shirt, bara för att konstatera att modet är ett alldeles för stort linne och pösiga byxor det står "better bodies" på. Du måste kunna ta 300 kg i bänkpress annars tittar folk snett på dig. Nä, vi får väl se. Det får väl bli något manligt som spinning eller truppgymnastik istället.

Nya bilder vardagsrum

För er som inte varit hemma hos oss, eller inte varit här på ett tag, har kanske missat att vi nu har ny tvbänk och nytt vardagsrumsbord, Tjusigt värre blev det.

Vill ni se fler bilder gå in på: http://www.minhembio.com/boltis




Vunnit fotbollsresa till England!

Ja, äntligen något positivt med år 2009! Den 6-8 februari kommer jag åka till London, England för att titta på Premier League! Lite av en pojkdröm som slår in! Att sedan slippa betala något är ju inte fy skam det heller!


Hur gick nu detta till då? Jo, det är så att under året har det pågått en nationell säljtävling anordnat av en av våra leverantörer på jobbet. Det blev som så att Maskingruppen i Ängelholm och Falkenberg tog storslam och slutade på första respektive andra plats. Det i sin tur innebar att en person från varje anläggning får följa med på denna resan och det är jag från Ängelholm.

Vilken match vi ska se? Tja, det var några ängagäng, tror dom heter West Ham United och Manchester United. Matchen spelas på Upton Park.

Det är ingen dålig resa får jag säga med både ölprovning och god mat. Se bara programmet nedan:


FREDAGEN...
Vi flyger fredag morgon från Arlanda till London. Vid ankomsten hämtas vi upp med buss och helgens guide. Bussen tar oss först till Pangbourne, men halvvägs dit stannar vi till för en lunch på en pittoresk engelsk pub.

I Pangbourne besöker vi bps forskningscentrum och får en intressant inblick i produkterna som vi arbetar med till vardags. Efter besöket vänder vi tillbaka till London West End och vårt hotell. På kvällen äter vi sedan en härlig trerätters middag på en glasbåt som tar oss upp och ner för Themsen.

 
LÖRDAGEN...
Efter en rik hotellfrukost tar vi oss ut på Londons gator för lite shopping och sightseeing. Vi träffas igen till lunchen på en av Englands fem bästa fish‘n chipsrestauranger. Efter lunchen beger vi oss mot Upton Park för att uppleva en av Englands häftigaste upplevelser, engelsk ligafotboll...

Efter matchen går vi på ölsightseeing i ett av Londons klassiska pubdistrikt. Sightseeingen slutar upp på The Guinea Grill, restaurangen som flera år på raken har vunnit Kidney Steak Pie of the Year, och faktiskt även of the century...

 
SÖNDAGEN...
Efter frukosten har vi ett par timmar att förströ oss med shopping och stadsvandring. Efter lunchen samlas vi alla igen och beger oss därefter ut till flygplatsen för vår flygresa hem igen...

 
  

Jävligt tungt

Idag är det jävligt tungt på stampehusvägen! Snappe har kommit till katthimlen. Efter ytterligare ett stopp i pinkeriet så var det dags. 4 ggr på ett år är för mycket. Efter 3 år så gav han/vi upp och han fick somna in stilla och lungt. Inte mer än rätt, då det kommer komma tillbaka och han har så himla ont. Prova själv att gå runt i ett par dagar utan att kunna kissa.

Något fel måste det varit i övrigt. Läkaren tyckte han var som en gammal gubbe både i pälsen och i kroppen, endast 3 år gammal....

Tugnt, mycket tungt!


Snappe till veterinären

Då var vår lille kille snappe sjuk. Igen. Problem med kisseriet. Igen. Får ringa veterinären direkt när dom öppnat o se ifall dom har tid för honom idag. Stackars liten. Vi får givetvis diskutera med personalen först, men det är en stor risk att han inte kommer hem igen. Så här kan det inte fortsätta, det är ju så synd om honom när han har så ont.

Så det känns lite tungt idag faktiskt....

Blev ingen J-VM final för mig

Gick o la oss igår kväll för att sedan gå upp och kolla på hockeyn inatt. När klockan ringde var jag på väg upp men pallade banne mig inte. Men det gjorde inte så mycket, spelade ju in matchen!

Så, planen var ju att direkt när man kom upp nu på morgonen gå och sätta sig och titta på den. Nu behövdes emellertid inte det då min kära sambo hade vänligheten att avslöja att Sverige förlorade redan innan jag kommit upp ur sängen. Så det blev inte så mycket med det....

Nåväl, en 5-1 förlust säger väl det mesta.... 

Ja jäklar säger jag bara...

Vilken match! Jag tror inte jag återgått till vilopuls än! Slutresultat?? 6-5 till "di gröne". En match som innehöll i princip allt! Massor av mål, blod som sprutar, käbbel med domaren, vansinnig publik, överlycklig publik, ledsen publik och så överlycklig publik igen!

Säger bara en sak, Vikström, du borde fan inte få döma en match till i ditt liv. Jag brukar inte vara allt för negativ till domarens insats men detta tog banne mig priset. Maken till feg domare har jag sällan skådat. Han ensam bjöd in HV i matchen med ett par ruggigt billiga utvisningar för att sedan tvärblunda för riktigt överfall.
(och ja, han heter tydligen Vikström, och hade bara lånat Winnerborgs tröja har jag fått berättat för mig)

Det märkliga då?? Jo, domarteamet fick polis/vakt eskort efter matchen. För att HV-lägret var vansinniga efter Rögles 6-5 mål. Såg jag själv från andra sidan hallen att det inte var spark...hum hum...eller, jag låter faktiskt bli att uttala mig i detta fallet då jag ärligt talat inte lyckats avgöra det själv. Såg inte riktigt "live" då vi satt i andra änden av hallen, och reprisbilderna gjorde mig inte klokare dem. En sak är dock säker, gör han ingen sparkrörelse mot pucken skall det vara mål. Och vad är då en sparkrörelse??

Matchens lirare? Ja, det är ju inte så svårt att avgöra. Bröderna Abbotts får faktiskt dela på denna utmärkelsen..Herre jösses.

Extra kul att se Andreas "Ante är vår idol" Andersson psyka ut totalt i slutet av matchen. Han tror han är nån jäkla stjärna så fort han kommer hit. Men vi kommer aldrig glömma hur dålig du var när Rögle lånade in dig för, om jag inte minns fel, 5 matcher. Det blev väl bara 3 matcher eller något sådant för att dina "diviga" fasoner gjorde dig jävligt dålig.

Ursäktar mig för svordomar i detta inlägg, men är bara så upprymd fortfarande!

Highlights från matchen: http://svt.se/play?a=1362475




På plats! Nu gäller det!

MMS

På plats! Nu gäller det!


Rögle BK - HV71

Ikväll är det dags för hemmamatch för Rögle mot Hv71. Jag tror det blir en stabil 4-1 förlust ;) denna gången....

Nej, jag tror faktiskt på 2-2 efter full tid där Hv tyvärr drar längsta strået.

För en gångs skull denna säsongen skall jag dessutom vara på plats. Det blir blott den andra matchen på plats för mig vilket kan tyckas vara lite dåligt. Men men, det kommer massa annat emellan och sen har ekonomin inte riktigt infunnit sig heller.

Nåväl, känns ganska konstigt, att gå från att ha haft säsongskort ett antal år till att gå på sin andra match efter halva säsongen...Det är skillnad det.

Livet leker för alla Röglesupportrar

Nåja, det går kanske inte jättebra för Rögle just för tillfället, men livet blir bra mycket enklare när man följer småsystrarna från söder. Ja, det är dom svart/röda rödhökarna jag pratar om.

Sitter i vanlig ordning och följer deras match nu på Swehockey. Ställningen? Malmö - Oskarshamn 2-3 när det återstår ca 3 minuter. Det är banne mig bättre än fredagsölen när man kommer hem från jobbet!


Det ser onekligen mörkt ut inför fortsättningen....haha





Och detta blev även slutresultatet! Känns det lättare att gå till jobbet imorgon...

Lancaster´s gosskör

Det är faktiskt jag som skriver detta inlägget. Det är ingen annan som hackat sig in på mitt konto för att skriva "konstiga" grejor.

Vad skriver jag nu om då? Lancaster´s gosskör? Va f*n är nu det? Jo, det har gått en serie i 4 delar på SVT gällande en engelsk skola med inriktning på idrott. Dom anställer en kille som skall försöka starta en skolkör, vilket inte är helt enkelt visar det sig. Har du inte sett dessa avsnitt, rekommenderar jag starkt att försöka titta på repriser om det blir fler. 

Här är framförandet i Albert Hall som "avslutar" serien.
 


Målet från inatt.

Här  har ni målet som Hjalmarsson gjorde. Tedenby står för förspelet. Helt magiskt!



Och där var det klart...

Sverige redde ut stormen till slut. Måste säga att det är en av de mest underhållande matcher jag sett på evigheter. Rögle har ju bjudit på en och annan godbit stundtals, men det är inte ofta man får se en så här öppen och chansrik match. Mycket fysik med tacklingar, det va t.om. så att plexiglaset gick åt pipan. Grymma räddningar och otroliga mål!
Möller fick göra det viktiga 5-3 målet i öppen kasse.

Nu återstår att se ifall det blir ryssland eller kanada i finalen. Jag tror absolut att det blir Kanada och då blir det banne mig inte lätt...

Tack för showen!



VILKET JÄVLA MÅL!!!

Ja jisses, vilket mål sverige gjorde precis. Det är väl det grymmaste jag sett på, ja, jag vet inte när! Det kommer bli en klassiker på Youtube!

Perfekt att man fick digitalboxen med inspelning, så man kan spara den själv på hårddisken och njuta av den ett antal ggr imorgon!!

O där kom trean!!

Hinner precis skriva förra inlägget när Sverige trycker in 3:an! Underbart! Nu fortsätter vi!

Spännande som f*n

Nu är det spännande som bara den i hockeyn. 2-2 är ställningen nu efter att sverige har hamnat i underläge två gånger om. Skulle ha haft en 4 målsledning eller någonting åtminstone om man ska se till chanser och puckinnehav.

Kom igen nu Sverige!

Titta gratis på massor av sport

Har ett litet tips till så här på kvällskvisten. Jag försöker titta så mycket jag kan på Rögles matcher. Som tur är så har vi Josse och Henrik som köpt säsongskortet så man kan se de flesta matcherna, men skulle det någon gång vara så att de inte är hemma, eller som ikväll, man helt enkelt inte orkar köra in till stan för att titta på hockey, så är det skönt att ha lite alternativ.

Alternativ nr 1: Köp matchen på Canal + webtjänst. Kostar nu 109 kr/match. Skulle jag aldrig få för mig att göra om det bara är jag och emma hemma. Blir alldeles för dyrt. 3-4 matcher i veckan blir lite pengar. Däremot är man ett gott gäng så kan man ju skramla ihop pengarna och koppla in datorn till tv:n.

Själv gör jag på ett lite annorlunda vis, som kanske inte alla känner till att man KAN göra. Det är ju så att jag inte kan köpa det vanliga säsongskortet via telia alternativt Canal Digital då jag har Boxer. De stödjer inte denna tjänsten. Däremor har jag ändå kunnat se majoriteten av matcherna på datorn (givetvis kopplat datorn till tv:n) ändå. Utan att betala så mycket som en krona. Hur då???

Jo:
 
Det finns en hemsida som har följande adress: http://www.myp2p.eu/ som streamar/delar ut all sport du kan tänka dig. Det dom gör är att dom skriver ut en länk som du öppnar i antingen windows media player, eller som i elitseriehockeyns fall, ett program som heter Sopcast. Det hela är väldigt enkelt egentligen och fungerar hur bra som helst. Bildkvalitén är dock något sämre än om du köper matchen, men det kan man leva med kan jag garantera.

Två program som du behöver installera:
VLC. En mediaspelare typ Windows media player. Laddas ner här: http://www.videolan.org/vlc/
Sopcast. Själv "klienten" som används. http://download.sopcast.cn/download/SopCast.zip

Obs! Du behöver inte registrera dig på sopcast, utan logga in som anonym!!!


Finns ett utmärk forum på http://www.myp2p.eu/ där eventuella program går att få svar på.

BÖRJA MED ATT LÄSA HÄR I NYBÖRJARGUIDEN: http://www.myp2p.eu/guide.php?part=software


Sådär, nu slipper du lägga 3000 kr på ett säsongskort på canal+ websändningar när du kan titta på det gratis. Och ja, det är Canal+ sändning du tittar på. Exakt samma sändning som om du skulle köpt matcherna.

Detta skulle du gjort från början Jeppsson så hade du sluppit slösa dina pengar på Röglematcherna=) 

Kan väl tillägga, att jag högst troligt hade köpt fler matcher om jag vetat att det skulle ge Rögle större del av inkomsten.  


Mer hockey

Då sitter man bänkad framför tv:n för nästa hockeydrabbning. Småkronorna ställs mot Slovakien i semifinalen av junior-vm. Matchen går av stapeln i Ottawa och förväntningarna på det svenska laget kan inte vara högre efter den klara 5-0 vinsten mot Ryssarna tidigare.

Viktigaste spelaren? Markström utan tvekan. Han måste vara precis så jäkla bra som han tyvärr varit mot Rögle under säsongen. Möller är också en spelare som bör vara på topp för att detta ska gå vägen!




Bild: Jacob Markström Källa: www.hockeyexpressen.se

Rögle - Timrå 3-2

Under eftermiddagen/kvällen har det nu utspelat sig en ruggigt bra hockeymatch. Rögle låg länge under med 0-2 trots hyffsat spel och utsikterna för en poäng såg minst sagt dystra ut. Det är bara till att konstatera att det såg ruggigt mörkt ut helt enkelt,

Många var negativa, trodde inte dom skulle ha en chans men fortsatt jobb visade vägen. Bäst idag? Sebastian Karlsson och Mattias Sjögren måste jag säga. Sebastian har gjort ruggigt många bra matcher denna säsongen och har ivarjefall överraskat mig. Extra kul dessutom att kvalseriehjälten Mattias Sjögren fick avgöra matchen. Detta är en spelare som jag följt sedan ungdomsåren då jag och Månsson hjälpte till ganska mycket som materialare under hans tid i U16-U18 elit. Åkte sverige runt och följde dom här grabbarna. Gott jobb Rögle! Och Jeppsson, vad säger du nu då som var så negativ???;)



Bildkälla: www.roglebk.nu


Tummarna loss

Idag har jag varit jäkligt flitig hela förmiddagen. Varit ute i garaget och "pysslat" lite. Notera dock att det inte intagits en enda öl hittils! (Finns väl en viss risk för att det kommer att inträffa senare kanske).

Det som gjorts är bl.a. att jag äntligen fått på vinterdäcken på Pegge Peugeot. De dubbade då alltså. Ska ju bli busväder i helgen säger dom så det kan ju vara kul att ha dubbat. Har ju inte varit någon panik egentligen då sommardäcken är odubbade "året runt däck."  Men har man nu riktigt dubbade samtidigt som framdäcken på "sommardäcken" börjar bli slitna så är det ju inte så mycket att hålla på. Fick ju perfekta grejor till det hela i (h)julklapp.

Dagens tips

Idag har jag ett litet halvnördigt tips till alla er som har svårt för att välja en bra startsida i webläsaren. Alla jag har visat denna sidan har blivit helförtjusta och använder den som startsida.

Vilken sida pratar jag om? Denna: http://www.boltis.se/ Nä, skämt åsido, det är http://www.superstart.se/ som gäller!
 
Ruggigt enkel att modifiera precis som man vill ha den. Du kan bl.a. lägga till s.k. RSS-feeds, som automatiskt söker av de sidor du valt för att se ifall något nytt hänt/skrivits. Vill du t.ex. lägga till denna blogg i rss-feeds väljer du "nya block", sedan Nyheter/Rss-feeds och klistrar in denna länken: http://boltis.blogg.se/index.rss Då kommer du automatiskt, varje gång du öppnar startsidan se ifall jag skrivit något nytt på bloggen.

På samma vis kan du t.ex. få upp alla nyheter från aftonbladets olika avdelningar såsom Nyheter, sport o.s.v. Det är många hemsidor som använder sig av RSS-funktioner idag.

Andra "block" är recept, väder, olika sökmotorer, internetradio osv. Värt ett prov kanske??

Kommentera gärna vad ni tycker om den sidan!

Som lovat.......

Lite videodokumentation......

Vacker skönsång........

 


J o Micke gör upp...Who´s the man?


Nyårsafton

Idag är det lite sådär dagen efter om man ska vara ärlig. Ingen huvudvärk eller illamående, men ruggigt trött!

Blev en väldigt lyckad kväll igår med fin dukning, underbart god mat, mycket dricka och sist men inte minst sexlekar. Inte dåligt det! Kanske bjuder på en filmsnutt vad det lider om det blev bra. Har faktiskt inte kollat igenom kameran ännu.

Alla fingrar är intakta, men tänker lite på den 12-åring som fick en fyrverkeripjäs i ögat. Stackars unge. Denna gången verkar det inte heller vara oförstånd eller barnslig nyfikenhet. Det var tydligen en fyrverkeritårta, där den sista "kulan" av någon konstig anledning stack på helt fel håll. Snacka om maximal otur att dessutom få den rakt i ögat..
*burr*


Nåja, stort tack till Josefin, Henrik, Rebecka och Jonathan! Det får ni gärna göra om när ni vill! Extra plus för diskningen tidigare idag. Det såg inte speciellt roligt ut!


RSS 2.0