Söndagsprojekt

Ja, idag har jag varit lite flitig. Jag har modifierat ihop ett litet tillhåll för vår kise nu när det börjar gå mot kallare och bistrare tider.

Sedan ett år tillbaka ungefär så har vår kise Whiskey fått vara ute när hon vill. Hon var ju innekatt från början. Nu när det börjar bli lite kallare så kom jag väl på att hon inte hade någonstans att ta lä och skydd om det skulle börja regna/blåsa/snöa. Så jag tog hem en trälåda från jobbet och modifierade den lite.

Jag kapade den lite på höjden, den stog på "fötter" tidigare, sen har jag förstärkt den i alla brädorna med skruv istället för bara spik. Den var lite ranglig från början. Inte längre! haha. Sen satte jag in en kattlucka. En såndär med magnet och grejor.

Nästa steg är att klä den på insidan med antingen plast eller fibermatta så det inte blåser rakt igenom den. En lite kudde/madrass skall läggas dit oxå tänkte jag.

Då frågar ni er, om du nu har en sån fin kattlucka, varför sätter du inte den i ytterdörren direkt? Njae, det skär i hjärtat att behöva göra ett stort hål i en fullt fungerande dörr. Dessutom är jag rädd att hon inte kommer använda luckan då hon tvärvägrat använda liknande innan. Vi provade med en kattlåda tidigare som hade dörr, men det ville sig inte alls.

Förhoppningsvis går det inte lika mycket kattmat i fortsättningen heller om jag ställer in maten här. Med tanke på magnetluckan så kommer ju inte alla traktens andra katter åt maten som det är nu.






Plankstek

Efter inspiration från en viss Adam (http://adamhansson.blogspot.com/2009/09/mat-sahar-i-vardagen.html) så blev jag så jäkla sugen på att göra plankstek. Det är en av de sakerna jag aldrig gjort tidigare.

Det innebar dock mer jobb än jag räknat med. För jag saknade nämligen en viktig del av denna rätt: Plankan. Visst, jag har gott om inpregnerat virke i garaget och lite spillbitar av annat virke här och där, men tror inte det är fullt så lämpligt att äta på.

Sagt och gjort, kollade på Arons (icabutiken här i byn) utan resultat, stora Ica Brännborns hade inga i Ängelholm. Började misströsta lite. Men nog tusan skulle jag ha min plankstek ivarjefall! Skam den som ger sig. For ner till Åhlens i Ängelholm, och woho! Dom hade! Entusiasmen stillades något när jag såg prislappen dock. 145:-/planka! Men men, det blev 4 stycken ivarjefall. Får hoppas dom används fler gånger.

Nåja, följande använde jag till våra 3 plankstekar ivarjefall:

Ca 600gr oxkött. Hälften ryggbiff och hälften Pepparbiff
Potatis för att göra potatismos
1 burk stångsparris
1 paket bacon
3 tomater
Lohmanders bearnaisesås
Färska champinjoner
1 knippe ruccolasallad


Detta är en rätt som egentligen är ruggigt enkel att göra. Och det mesta går dessutom att förbereda innan ev. gäster kommer osv.

Jag förberedde genom att koka potatisen och göra potatismosen en stund innan vi skulle äta. Gott och väl ett par timmar innan då det var hockey på tv:n som fick bli lite prioriterat. =)

Nåväl, för att vara säker på att allt skulle bli riktigt klart, så förstekte jag det mesta. Började med köttet och brynde på den för att få lite yta på det. Var noga med att inte steka det helt klart för då är risken att det blir torrt i ugnen istället.

Baconen lindade jag runt 4-5 stångsparris och stekte på lite snabbt i stekpannan. Champinjonerna fick också känna på värmen lite grann innan den åkte på plankan. Mest för att bli av med det mesta av vätskan som dessa champinjoner genererar.

*******************************'

Nåväl, jag började med att spritsa potatismos runt hela kanten på plankorna. Lite pilligt och man har mos över halva kroppen men det kan det vara värt.

Sen är det bara till att placera ut de övriga ingredienserna efter behag.
I vårt fall blev det då två olika sorters kött: Ryggbiff och pepparbiff. Inte världens billigaste kött så vill man går det bra att ta kycklingfilé eller fläskfile alt. fläskytterfilé. Funkar precis lika bra!
Tomaterna delades på mitten i en fin rosformering ;)

Så här såg våra plankor ut innan dom åkte in i ugnen. Anledningen till att det är lite olika innehåll är att Emma inte är så förtjust i varken sparris eller champinjoner. Konstiga människa! =)



In med dom i ugnen. Stuvade om dom lite efter halva tiden så att alla skulle se lika trevliga ut när dom var klara. Det är färdigt när topparna på mosen börjar bli sådär härligt bruna och lite hårda.




Resultatet då? Jovars, med lite sallad och ett kompletterande glas öl/vin så blir det inte alls dumt va?




Sen vill jag bara passa på att tacka brorsan för trevligt sällskap och överraskningspresenten i form av NHL 10 till Xboxen. Tack!

Springa

Tja! Jag har ju en sedan en tid tillbaka försökt röra lite på mig. Springa med andra ord. Köpte t.o.m ett par nya skor för att skona mina stackars fötter från de gamla jag hade. Fick ont i tårna och började blöda vid ett par naglar varje gång jag hade dem. De var så slitna så jag fick inget "stöd" för foten utan dom gled fram och tillbaka i skon hela tiden.

Nåväl, jag har väl hunnit med några rundor vid det här laget. Och peppar peppar så har jag inte fått någon direkt ryggvärk av det heller denna gången! Lovade mig själv att gå ut lite lugnt och inte tokspringa direkt. Det var nog det jag gjorde fel förra gången jag skulle vara seriös, och blev mer eller mindre sängliggande i en vecka.

Mitt personliga mål när jag började var att springa "min" runda på under 15 minuter. Det är faktiskt en ganska krävande runda då ca 1,5-2km (av totalt ca 2,85km) är ganska kraftigt uppför.

Detta var en tid jag hade som mål att nå någon gång vid årsskiftet. Det tog mig 17 minuter och 41 sekunder att ta mig runt dessa 2,85 km första gången. Imponerande! haha

Sedan första rundan har dock utvecklingen gått ganska bra. Idag klapp jag min målsättning på 15 minuter genom att springa på 14 minuter och 51 sekunder. Nästan imponerad över mig själv. Det är visserligen inte som för 10 år och 15 kg sen, men ändå! På rätt väg ivarjefall!

Det som gör det hela lite extra motiverande/peppande, är att jag använder ett program till telefonen som heter Sports Tracker. Vilket gör att jag kan följa mig själv och allt jag gör via GPS:en i telefonen. Hastighet, höjdskillnader, rutt på karta m.m så man kan jämföra sin s.k "utveckling" på ett helt annat vis. Sen laddar man upp all data till deras hemsida så kan man se alla rundorna där med. Kul!

Nästa steg blir att köpa ett pulsband som kopplas till telefonen via bluetooth, då blir man kanske en RIKTIG motionär/teknikbög...

Här har ni en länk till min första runda, så får ni ser hur det kan se ut:

http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=1436968


Småbarnsföräldrarnas mecka

Idag har jag haft semester! Och vad kan man göra på en semesterdag som denna då? Jo, den spenderar man som en heldag på Ge-Kås i Ullared! WOHO!





Förra gången jag var där var jag på väg därifrån direkt när jag såg kön utanför dörrarna. Tog en halvtimme innans vi ens hittade en parkering etc etc.

Denna gången var det faktiskt lite lindrigare. Barnfria till att börja med, Leo har varit hos Josse hela dagen och betydligt mindre folk.

För en gångs skull fick jag faktiskt handlat lite kläder där oxå. Lite stickade tröjor, strumpor och kalsonger. Ett par riktigt trevliga "termobyxor" nu när leo säkert vill leka i den arktiska, skånska vintern. Fick shoppat lite på MQ´s outlet oxå, en skjorta av favoritmärket Bläck. Ruggigt sköna skjortor faktiskt till en "vettig" peng. Rekommenderas! 5-800 kr brukar dom kosta.

Hur mycket pengar gick det då? Tja, totalt typ 3000 kr tror jag. Men då blev det t.o.m en cykelhållare till bilen och lite andra "bra och ha grejor". En del julklappar är inhandlade nu oxå!

Har har ni en del av resultatet. En s.k. "sackosäck" fattas på bilden. Är ju en julklapp till lilleman! En del våtservetter blev det ju givetvis oxå!






Köttfärsfyllt franskbröd

Ytterligare ett litet mattips.

Vi råkade hittta ett gammalt franskbröd i frysen, som har legat där...typ rätt länge. Inget man bara tinar upp och tuggar i sig för att det är gott direkt. Däremot kan man ju göra lite annat gott med det! Hur enkelt som helst dessutom.

Det blev köttfärsfyllt franskbröd serverat med sallad. (vissa ledtrådar har ni väl redan fått i rubriken etc. haha)

Världens enklaste rätt att göra, och känns LITE lyxigare än bara en köttfärssås eller nåt. Även fast principen är densamma.

Stek (eller bryn som det så fint verkar heta på "receptspråk") ca 500 gram köttfärs tillsammans med hackad lök och paprika. Själv hade jag gärna haft lite svamp och majs i men det går inte riktigt hem hos regeringen! MUMMA! Nåväl, så blev det inte idag...
Krydda med valfri krydda/kryddor. Oregano eller basilika passar utmärkt tillsammans med vitlökssalt.
VILL man lyxa till det kan man ha i lite grädde eller creme fraiche för att få lite kletigare konsistens.

Gröp ur brödet så att du får plats med köttfärssröran.

När färsen är färdigstekt (brynt!)så öser du ner det i brödet. Lite ost på toppen skadar inte heller. In i ugnen tills brödet fått lite färg och blivit lite småsprött.

Servera med en sallad eller nåt.

Så här KAN det se ut. Bilden är lånad av en kvinna som tydligen heter Birgitta Regander. Kom på att man kanske skulle tagit en egen bild när det redan var för sent.



Bildkälla: http://www.matklubben.se/matklubben/birran6

Svensk köttfärslimpa på italienskt vis

Tja, gjorde lite husmanskost i veckan. Köttfärslimpa med "himmagjord" potatismos. Smaskens!

För att piffa till det hela körde jag lite italiensk "touch" med inslag av fetaost och oregano. Tanken var att jag skulle haft finhackad tomat i också men en liten miss i affären gjorde att jag fick hoppa över det.

Innehåll:

Ca 500 gr köttfärs. Blandfärs i detta fallet
1 gul lök
ca 1dl ströbröd
1 ägg
En halv paket fetaost i bit
Oregano
1 paket bacon
salt
peppar
vitlökssalt

Potatismos:
8-10 potatisar
½ dl mjölk
En liten klick creme fraiche


Starta upp ugnen på ca 200gr.
Hacka löken fint. Samma sak med tomaten ifall du nu känner för att prova det. Skär ner/smula fetaosten.
Blanda ingredienserna till köttfärslimpan. Skulle den bli för lös tillsätt mer ströbröd alt. potatismjöl. 

Forma den lite halvrund och lägg den i en smord ugnsform.



Ös in den i ugnen i ca en halvtimme. Eller tills den börjar få lite fin färg. Lägg därefter baconskivor över hela skapelsen. In med den i ugnen igen tills baconen börjar se trevlig ut och blivit knaprig.

Under tiden färslimpan står i ugnen så fixar du potatisen. Skala och skär ner den i mindre bitar innan du kokar den så tar den inte så lång tid.

När potatisen är färdigkokt så mosar du dem med lämpligt redskap. Jag brukar ta en visp. Häll i lite mjölk och creme fraiche. Är man sugen så blir det bra med en klick smör oxå.

Servera med brunsås och lingon. Smaskens. Ser kanske inte så gott ut på denna bilden, men tro mig, det va det! =)


Förbudet mot köp av skor

Ja, jag har ju sedan en tid satt förbud på mig själv att köpa nya skor. Men det har gått sådär. haha
Kom ju på att vintern är på gång, och med en son som säkert vill vara ute och leka även under denna tid på året så var man ju tvungen att köpa sig ett par vinterskor.

Sagt och gjort, det blev ett par Timberlandkängor. Lite "mindre" och smidigare än dom andra jag har. När man har de andra på sig känns det ju som ett par oljepråmar eller nåt.





Slänger in en bonusbild på busungen oxå. Vad han har på huvudet? Nja, något som sitter på fel del av kroppen om man säger så...


"Modellbilder"

Hej gott folk!

Idag kommer ett litet inlägg som kanske väcker lite irritation hos somliga. Jag ska ta upp ett idag väldigt populärt ämne, nämligen modellbilder! Alltså, att gå till en s.k. professionell fotograf och ta porträttbilder.

Detta är ingen kritik mot er som har tagit sådana här bilder, ni är jättefina allihop. Verkligen! Utan detta riktar sig till den fotograf som inte har någon som helst fantasi eller kreativitet när det gäller att ta dessa bilder. Alla är tagna mot exakt samma bakgrunder, samma poser, samma vinklar osv. Titta bara på Facebook där alla lägger upp de här tjusiga bilderna, alla är ju likadana!

Ta bara "spegelbilden" som ett exempel. Har inte i princip ALLA gjort den bilden? Skulle tro det ja. Jag har väl ivarjefall sett 7-8 av mina vänner på Facebook som har tagit precis samma bild. Fina bilder? ABSOLUT! Men unikt? Knappast!
Även jag förstår att detta kanske är något "paket" man köper till kanske reducerat pris? (Vad vet jag??) Men någon omväxling borde det ju kunna bli!

Det är en sådan här bild jag pratar om, lånat den av någon för mig okänd människa. Google is my friend! Någon som känner igen sig?
=)



Jag tycker idén är riktigt trevlig, man skulle kanske vilja ha något sådant själv för framtiden, men skulle jag gjort en sådan grej, ja, då skulle ivarjefall jag velat att det skall vara något unikt. Något som kanske inte någon annan har. Men så är ju aldrig falllet.

Men återigen, ni som tagit de här bilderna är tjusiga allihop, så ta inte åt er!

Trafikskolan del 1

Alla ni som känner mig vet att jag är världens lugnaste person i trafiken. Retar inte upp mig på någon eller något. Lugn och harmonisk.  Ivarjefall vi de få tillfällen då jag är ensam på vägen....

Idag måste jag bara ta upp ett RIKTIGT irritationsmoment. Dimbakljus! Igår råkade det ju vara så det var lite dimma när man skulle köra till jobbet. Och folk vet FAN inte hur dom ska bete sig då det är dimma.

Låg med farthållaren i lugna 110km/h. Som vanligt. Blir då i sakta mak omkörd av en tant i högre medelåldern, som när hon precis passerat min vänstra skärm slänger sig in framför mig och i princip panikbromsar! WTF???
HELVETE! DIMMA! Och inga bakljus att följa!
Jag får givetvis stå på bromsen! Lika lugnt och kontrollerat som vanligt visar jag min uppskattning över denna manöver både med helljus, tuta och matchande finger.
Tanten i fråga har givetvis dimbakljuset på! Laglydig som få..... eller? Enligt alla konstens regler säger regelverket och vett och etikett att dimbakljus endast får användas då dålig sikt förekommer och man ej riskerar att blända bakomvarande fordon! Alltså, när du har en bild inom rimligt avstånd bakåt så SKALL dimbakljuset slås av!

Det var inte så att hon när hon körde om mig slog av detta förbaskade dimbakljus. Jag KAN ju faktiskt ha missat att hon höll på att preja mig av vägen.
Kärringen fattade inte ens piken när jag blinkade med mina egna främre dimlljus..Nej nej, inte det inte. Helljuset då? Nää, inte det heller...

Behöver jag skriva att jag inte låg kvar bakom henne särskilt länge? Behövde inte direkt fundera på farthållaren mer på vägen till jobbet.


Invigning av Maskingruppen i Färjestaden

Som de flesta av er vet som känner mig så jobbar jag på Maskingruppen i Ängelholm. Vi har sedan tidigare en "systerfirma" i Falkenberg och nu är det alltså dags för ytterligare en anläggning i Färjestaden på Öland.

För att se "byggbilder" från anläggningen så gå in på denna länken:

http://www.maskingruppen.com/sites/bygget.html


Igår var det nämligen dags för invigning! Alla anställda var inbjudna tillsammans med bankfolk, leverantörer och kommunalråd. En officiell invigning hölls men tyvärr var det ganska dålig uppslutning från vissa håll. Men så är det.

4 timmar i buss enkel resa blev det ivarjefall och det flöt på riktigt bra. När vi kom fram bjöds vi på välkomstdrinkar och snittar och det blev allmänt mingel.
Kommunalrådet höll ett tal och klippte som sig bör av det gul och blå bandet och förklarade lokalerna invigda.

Därefter fick vi en liten rundvandring gruppvis och fick titta på de fina lokalerna. Det gick ganska fort och sedan var det dags att sätta sig till bords.

Maten var faktiskt riktigt god och bestod av grillat kött och korv serverat med potatissallad och blandad grönsallad.

Under maten bjöds det på en del tal och musik och även en stå-upp komiker. Han var faktiskt riktigt rolig att lyssna på. Han hade dessutom skrivit en fin "Maskingruppenlåt".

Se och njut:





Kvällen fortlöpte och vid 9 tiden satte vi oss i bussen och åkte hem till Ängelholm igen. Jag var vaken i 20 minuter och sen sov jag hela vägen tillbaka. Skönt värre!

Fick dessutom med mig en julklapp till Leo hem. En trampetraktor med vagn! (Jag räknar med att han inte är här inne och läser ännu, och jag vet att ni är några stycken som gärna vill köpa fina julklappar till honom, så för att inte riskera dubbelköp noterar jag det här)

Publikmatch i Ekeby

Idag åkte vi ut för att hämta lillgrabben i Ekeby. Passade samtidigt på att titta på div.7 matchen mellan Ekeby Gif och Väsby/Svedberga.

Vinst för Ekeby skulle i praktiken innebära serieseger och avancemang till div.6. Men idag var det även en liten speciell dag. Hur ofta går 469 personer och tittar på en div7 match?? Nä, precis, det ni!


Några bilder jag tog innan matchen, ungefär 20 minuter innan avspark:







Resultatet då? 6-1 till Ekeby, vilket innebär att dom på de två senaste matcherna har en målskillnad på 23-1. Inte illa!

Kul att se och riktigt gott jobbat boys!


Ett under har skett...

Ja, vad skulle nu detta kunna vara då? Säg det. Ni som bor här i nordvästra skåne skulle säkert kunna gissa vad jag gjort. Ni måste ju ha känt vibrationerna i marken!

Jag har tränat boll. Ja, ni läste rätt. Jag har haft ett par fotbollskor och målvaktshandskar på mig för första gången på...ja, säg det.

Började ju jäkligt bra. "Doppboll" stog på schemat och jag försvarade vårt mål som en riktig köttmur. Knappt jag lämnade mållinjen..Passade mig bra.

Sen var det dags för en inläggs och avslutningsövning=

Första anfallet. Ett hyffsat inlägg och ett bra avslut. Slänger mig, bollen går givetvis imål ändå och jag sparkar mig själv med dubbarna över ankeln på högerfoten. Trodde nästan jag bröt den. En bra inledning på denna träningen. Yeah right.

Nåväl. Jag räddade väl typ 3 bollar på hela övningen och sedan var det dags för 2-lagsspel. Och det gick....typ inte så bra det heller. Satan va man tappar "fort". (det va ju ändå rätt längesen jag spelade senast)

Nåväl, får väl ytnyttja mina kontakter imorgon på jobbet och försöka få tag på nån "bonne" som kan harva igen dom fårorna som blev i gräsmattan efter mina "slängningsförsök".

Men det värsta av allt är egentligen alla svullnader jag lär få. Man är ju inte längre van vid att ligga o snurra på gräset. Det känns nu kan jag säga...

Mvh En något blåslagen och öm Johan

17-0

Tänkte att jag måste tillägna min gamla moderklubb Ekeby Gif(som tidigare hette Skromberga Gif) ett litet kort inlägg.

Igår slog man nämligen Hov med 17-0! I seriespelet i div 7. Hade jag varit Hovspelare hade jag banne mig funderat på om fotboll verkligen är något för mig. Snacka om knäckande.

På söndag är det påmpa och ståt på Ekeby IP. Då skall man försöka slå publikrekord och en del tävlingar ska avgöras. T.o.m blåsorkestern ska spela tillsammans med drillflickorna.

Jag ska dit, ska du?


Trädgårdsmässa i Ängelholms Hembygdspark

Idag är Mr. Broström och tre kollegor lite småmöra. Igår var en jobbig dag. Det var nämligen den årliga trädgårdsmässan i Ängelholm.

Varför nu detta gnäll då? Tjo, vi drog igång på jobbet vid 07:30 i söndags morse med att lasta alla grejorna, för att sedan vid 18 tiden vara klara med att plocka ner allting igen. Sammanlagt tror jag att vi satt ner i typ 10 minuter per skalle. Och uppskattningsvis 15.000 personer (enligt de som anordnade mässan) hade då besökt hembygdsparken under dagen. Som tur är så slapp man ju prata med allihop, men jag lovar att det blev några stycken.

Familjen kom på besök tillsammans med Josse o Henrik och det var ju riktigt trevligt! Träffade faktiskt på väldigt många "kändisar" under dagen.

Leo tyckte det var en riktig höjdare med åkgräsklippare så det måste vi köpa nu:






Ett par bilder från vår "monter":







Sen lyckades kanske inte alla med sin skyltning. Fina purjolökar va???






Årets polisrassia!

Ujujuj säger jag. MAAAASSSSA poliser har man sett idag!


Räcersaaben styrde sin kos idag mot the big city of Svedala. Vad ska man då göra där då? Tjo, efter tips från bl.a Jozze och Henke så finns det en ganska stor klädoutlet där. "Swedala Outlet" Och det ska man inte säga till en person som den senaste tiden i det närmsta varit lite shoppinggalen.....

Sagt och gjort, in med familjen i bilen, köra inom Helsingborg för att hämta min stora lillebror och sedan vidare ner mot Malmö och Svedala. På vägen ner synkades det lite med Kullberg och Danny som skulle möta upp oss nere i denna storstad Svedala.

Var kommer då poliserna in i bilden? Jo, för när du lyckats ta dig igenom två stora vägarbeten utanför Helsingborg och Lödde, då möts man av ännu fler köer. Såg inte så mycket ut för världen och i ärlighetens namn var det väl inga direkta köer då när vi kom...

Nåväl, ringlar oss fram i 2km/h på motorvägen och får helt plötsligt syn på en motorcykelkonstapel i väggrenen med blinkiblink på. "Aha! Trafikolycka! Vi har ju bara hört att det ska vara två vägarbeten??".

Men icke, när vi kommer fram ytterligare en liten bit så ser vi ett gult hav med västar, piketbussar står på rad varvat med motorcyklar och vanliga "radiobilar". Vad i hel**e?

Jo, det visar sig att dom stoppar ALLA bilister och all övrig trafik mitt på motorvägen för ett utandningsprov. Och då menar jag ALLA. Dom kontrollerade fordonen i gäng om över 30 fordon åt gången. Jag hamnade längst fram, och sedan dryga trettio fordon bakom mig. Och alla fick blåsa samtidigt.

Jag försökte vara lite duktig så när jag såg att polisen hade kontroll, passade jag för smidighetens skull på att ta fram körkortet. Vad fick man då höra när man kom fram till farbror blå?? "Äsch, ta ner den där och blås i 5 sekunder istället". Aha, alright, här ska det gå undan!

Ska väl i ärlighetens namn säga att jag blev lite nervös över vad resultatet skulle bli. Det hade jag ioförsig blivit oavsett om det varit flera veckor sen sist jag druckit, men igår va det ju Våxtorps marknad och det blev ju lite öl o whiskey på kvällen. Slutade visserligen dricka tidigt och hade jag trott att det varit nån fara för att köra så hade jag inte gjort det. Inte till Svedala ivarjefall. Men men, inget utslag på mätaren ivarjefall! Alltid något.
Kryper i hela kroppen på en när man ser en polis o man är ute o kör. Det är något konstigt med det där.

Lite bilder som vi faktiskt tog på vägen hem, några timmar senare när dom stog kvar på samma ställe. Min kära bror räknade till 32 poliser som stog på rad vid detta tillfället. Och då räknade han inte dom som rörde sig runtomkring. Så räkna ett drygt femtiotal poliser kanske?


Och ja, vi kör faktiskt jättesakta här, för av någon anledning så måste man tydligen sänka hastigheten även på motsatt körbana när man gör en sådan här insats:







Köerna var betydligt längre nu lite senare på dagen än när vi körde ner. Uppskattar kön till åtminstone 4-5km





Blev det investerat något då? Ja, faktiskt. Nöjde mig med två par Levi´s 503 Loose. Den mörka varitanten var jag nära att köpa redan förra helgen då jag o brorsan var på väla. Men tyckte de var lite dyra då. Nu blev dom ivarjefall nån lite krona billigare. Så jag köpte två likadana modeller fast lite olika färg....







Mobiltelefon bortskänkes

Hej gott folk. Nu är det som så här att jag råkade hitta en mobiltelefon till här i en låda.

Det är en Sony Ericsson T630. Den som ev. har nytta av en sådan och vill ha den får den gärna. I dagsläget är den låst till Telia skulle jag tro men det kostar väl en hundring eller nåt att låsa upp den. Den har väl nåt år på nacken men vill minnas att jag var ruggigt nöjd med den egentligen. Liten och smidig!

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/t630?cc=se&lc=sv




Jag börjar bli för gammal....

Jaha gott folk. Då var stunden kommen. Johan börjar blir för gammal. Hur så? Börjar näshåren och öronhåren bli omänskligt långa? Har han gått över till y-front i kalsingar? Börjar den "kala fläcken" komma krypande på skallen tillsammans med de gråa håren?

Det där med näshåren passar jag att svara på men y-fronten lär aldrig bli aktuell, fläcken har inte börjar komma än då jag förmodligen har norra europas tjockaste hår och de gråa håren har ivarjefall inte kommit ännu... 

Nej, det som hände idag var att jag var hos optikern och gjorde en synundersökning! Siste man till rakning? Är väl en av få i släkten som inte har glasögon. T.o.m brorsan fick krypa till korset och gå med i "glasögonormsklubben".

Varför nu detta då? Tjo, jag har väl upptäckt det senaste året att jag börjat få huvudvärk lite oftare och migrän på det. När man tittar på långa listor med text på datorskärmen på jobbet så flyter det mest ihop allting. Så kände mig nästan tvungen att kolla upp det.

Hade beställt tid till kl. 14.00 idag och var väl några minuter tidig och passade då på att prova lite olika modeller i olika stil och prisklass. Var faktiskt några som jag själv tyckte såg riktigt "soft" ut. Nåväl.

Optikern Ulrica mötte upp och vi började rundvandringen bland maskinerna. Det ena testet efter det andra fortlöpte och det ena testet skulle börja suddigare än det andra. Långt håll, kort håll, linjer och prickar. Röd och grön färg och så provar vi bokstäverna igen. Håll för vänster och sedan höger öga så täcker jag för nästa gång.

Slutsatsen? Perfekt syn. Inte så mycket som ett brytningsfel. Hon såg nästan förnärmad ut när hon gick bet på test efter test.  Men hon fick banne mig inte sälja några brillor till mig! Så det så!



Huvudvärken då? Tja, inte fasiken vet jag. Får väl vara glad så länge man har något att ha ont i....








Våxtorps marknad

Dagens tips: Våxtorps marknad på fredag! Vill ni spendera en eftermiddag på en marknad där ni förmodligen inte hittar något vettigt? =) Då ska ni ge er av mot Våxtorp och Våxtorps marknad. En ganska stor marknad som har det mesta man kan kräva av en gammal hederlig "byamarknad". Man träffar ju alltid någon man känner..haha

Denna marknaden är religion i området, och många tar ledigt just denna dag, vissa firmor stänger t.ex. helt och hållet.


Hittar som regel inte så mycket kul själv, blir mest kryddor från borgeby kryddgård och någon lakritsrem, men lite öl och god mat på Ollonvägen ser man ju fram emot! (det här med ölen får vi väl se hur det blir med, Emma får väl ha lite att säga till om i det fallet)

Tänk dock på att det mesta är nerplockat redan vid 18:00!!


Årets trevligaste initiativ!

I helgen var vi på en riktigt trevlig tillställning....Minifestival i utvälinge! Chill&grill 2009!

Denna minifestival hölls uppe på logen hos Jeppe och Anna, och ett antal band spelade under kvällen.
Vissa vettigare än andra. Det höll nämligen på att spåra ur lite. Bandet "bodies", ett gäng idioter till "grabbar" (medelålders män, typ 45-50 bast) från 08:a land var på besök. Och trodde dom var störst, bäst och vackrast. Störst var dom nog ivarjefall, till kropparna räknat. Slemmigare "lead singer" får man nog leta efter.
Nu var jag inte själv på plats lite senare på kvällen, så jag ska inte skriva så mycket, men känslorna var väldigt heta där ett tag. Ett band mot 60 festdeltagare...hehe

Nåväl, tyckte kvällen var riktigt lyckad ändå! Visste ärligt talat inte vad som skulle vänta en när man kom dit, men en riktigt trevlig lokal, schyssta band och alla på bra humör. Eller, ivarjefall till de där "gubbarna" dök upp..

Tyvärr så var det många som sagt att dom skulle komma som inte dök upp, så vi var väl ca 60 pers allt som allt.

Tack Jeppe o Anna! Och Jeppe Fröidh som höll i många av trådarna!

Denna "passage" mötte en när man kom upp för trappan:



Lokalen sett framifrån scenen typ:



Några festdeltagare på plats:



Bröderna Fröidh med Mick (kända från talang):
http://www.myspace.com/brodernafroidhmedmick






Josse kunde inte hålla sig från scenen hon heller:



RSS 2.0