Tänt va det här!

Nästa input i denna blogg är gällande taklamporna i köket.

Jag fick ju tyvärr vika mig igen för min kära sambos åsikter. Jag är en svag individ, jag vet.
Jag hade ju kunnat tänka mig någon form av lysrör, precis som vi har idag, då dessa ger ett helt outstanding ljus i förhållande till vanliga glödlampor. Men så blev inte fallet denna gången då.

Men å andra sidan så kan jag ju faktiskt hålla med om att det förmodligen blir betydligt snyggare på detta vis...men säg inte det till nån. ;)

Nåväl, det blev 2st lampor från Nordlux som heter "Disc Maxi". Helt runda lampor med en kant av metall. Är väl i första hand avsett för badrumsmiljö (klassningen på fukt tyder på det ivarjefall).

Vi tittade först på lite vanliga plafonder men jag är mer eller mindre allergisk mot dessa. (ja, vi har idag typ 4 stycken i hallen men jag gillar inte dom bättre för det).
Varför gillar jag nu inte dessa då? Av den enkla anledningen att dom är så förbaskat effektiva på att samla och döda flugor och flygfän och sedan ser det för jäkligt ut då man ser konturerna efter dem när lampan är tänd. Ruggigt ofräscht. O så ger dom som regel ifrån sig lite halvtaskigt ljus.

Varför inte köpa en ljusramp med halogenbelysning säger ni? Nej, nej, det går fetbort. Inte för att det är fult på något vis, eller jo, det med. Vissa sådana där ljusramper undrar man hur dom kan sälja ö.h.t, men framförallt så alstrar dom ju sjukt mycket värme. Är man då som jag drygt 1.93lång med en takhöjd på 2.40 så kommer man ganska nära en sån här ljusramp. Ska man då stå "stilla" och laga mat i typ en timme blir det ganska påfrestande. Och det är ju mindre trevligt. Dessutom poppar ju lamporna sönder som popcorn i dom. Ivarjfall i dom två ljusramperna vi redan har i vardagsrum och kontor. 


Nåväl, anledningen till att valet föll på denna lampa är dels för att vi tyckte den var rätt snygg, och har samma typ av "metallkant" som vi t.ex. har på köksfläkten, men framförallt för att det är galler hela vägen från lampa upp till tak så krypen får vara bra små för att ta sig in i lampan.


Nåväl, skit i det. Här har ni en bild:


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0