OS har börjat!

Nu har OS börjat på allvar. Men vadå säger ni, vi har ju redan två guld?!?!? Anja har ju redan lyckats trilla och slå sig halvt fördärvad och Kanada har återigen förnedrat Sverige i damhockeyn!!?

Jo, men nu är herrturneringen i hockey igång. Just i detta nu spelar "VI" (så länge vi vinner så heter det vi) mot Tyskland och det ser ganska bra ut får jag säga! Foppa har t.o.m gjort ett bra intryck än så länge. Hans "5:a" med Zetterberg och Hörnqvist har nog varit bäst än så länge faktiskt. Alfredsson har varit pigg och Kronwall har redan lyckats visa vad uttrycket "Kronwalled" innebär!




Tyskarna ska man dock inte underskatta. Dom har ett helt gäng med duktiga spelare och 6 eller 7 killar spelar ju faktiskt i NHL. Resten spelar i den inhemska ligan som faktiskt (tydligen) håller god kvalité?

Resten då? Jo, våra kära damkronor som själva påstår att dom närmar sig Kanada och USA för var dag som går åkte precis på en härlig runda. 13-1 slutade matchen. DET är fan PINSAMT. Tvivlar faktiskt på att damhockeyn får vara kvar på os-programmet i framtiden. Kanske inte borta om 4 år men väl om 8. Många andra sporter som står och knackar på dörren. Snöbollskrig och snöänglar kanske är intressantare än damhockeyn?


Nåväl, två guld har vi och det är två enastående prestationer. Först Kalla som lite klarade alla förväntningar och sedan den där Björn Ferry. DET va roligt det ! En skön prick den där Björn. Och det va väl bara hans närmst sörjande som verkligen trodde att han skulle vara med och slåss om en guldmedalj. STARKT gjort

Anja då? Idag tyckte jag faktiskt synd om henne. Jag är ingen jättefan av denna svenska skidikon, men idag gjorde hon det riktigt riktigt bra och hade ett silver inom räckhåll. Men sen kom den där vurpan som måste vara bland det värsta jag sett. Flög lite styvt 60 meter och jag skulle uppskatta att hon var en 5-7 meter upp i luften. Det måste ju bli lite drygt 300kvm vurpa? Det är rejält!

Denna turnering har väl inte direkt varit fri från olyckor om man ska uttrycka sig lindrigt. En stackare som kör ihjäl sig i rodel, Majdic åkte till sjukhus när hon flög ett par tre meter ner i terrängen under sprintuppvärmingen. Anja flyger halvt ihjäl sig och det var ett par andra otäcka avåkningar oxå. Nej, nu får det vara bra med olyckor!


Kommentarer
Postat av: Broder

fantastiskt bild och texten är ju ännu bättre:)

2010-02-18 @ 23:38:14
URL: http://sparst.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0