Köket - Finale..typ

Jaha gott folk. Det här med blogguppdateringar under köksrenoveringen blev det ju sådär med. Och det var faktiskt inte mitt fel. De duktiga och omtänksamma människorna på Telia lät mig ju vara utan internet i nästan en hel månad! UNDERBART! Och man sitter ju gärna inte kvar på jobbet på kvällen bara för att skriva lite "blogg".

I vilket fall så börjar vi faktiskt med klara med köket nu. Peppar peppar. Det har tagit några timmar men nu börjar det likna något. Det är väl lite småpill med taket/fläkten och dörrfoder som ska upp men sen känns det ganska färdigt. En liten bänkskiva som ska på "sidobordet" oxå förresten. Min käre svärfar Tobbe har gjort ett riktigt hästjobb och lagt mer eller mindre all sin lediga tid här. Så känns det ivarjefall och vi är evigt tacksamma för all hjälp. Denna gången med...

Ni som vet hur vårt kök såg ut innan, vet att det kanske var läge att hitta på något nytt. Eller tja, det gick ju att bo med det gamla köket också, men...eller nej, det gick banne mig precis på slutet.

Så här tjusigt såg det ju ut innan vi drog igång:



 



Det första vi gjorde var att ta ner den gamla tapeten. Den gula fina med blå "bård". Eller tja, vi trodde att den var gul men det visade sig att det egentligen var målat beige men att den gula färgen bakom lös igenom så att det såg gult ut. Men som sagt, där bakom var en RIKTIGT gul färg. Passade ju säkert kanon till de blå skåpluckorna som vi hade tidigare...hum hum..Heja Sverige!



När vi plockat ner första lagret med väv så stannade vi nästan upp och bestämde oss för att behålla den fina tapeten som var där bakom. Eller...nääää



Nåja, det roliga rivningsarbetet tog vid och den obligatoriska rivningsölen var givetvis framme. Vad tycks om upphängningen av den gamla fläkten? (anledningen är helt enkelt att elektriska attribut rör jag inte själv då jag är helkass på den avdelningen, låter dom som förstår sig på det göra det)



Tänkte först behållt den gamla gipsväggen o var så seriös så jag knackade ner allt kakel, men slutade med att jag rev hela väggen o byggde det från grunden ist. Först osbskiva o sen gips..
Skruvarna som syns från andra "hållet" är till väggfästet för tv:n. Hade väl 2mm till godo tills den gått igenom väggen på andra sidan...=) (och ja, vi mätte faktiskt INNAN vi satte upp fästet)



Överskåpen inpassade och golvet är lagt....



Golvet i närbild




Underskåpen börjar komma på plats dom med



Dags att bygga lite på andra väggen. Lite skafferi och överskåp



Bänkskivor och vask på plats. Och en öl till det..



Lite fler luckor och lådor på plats



Taklamporna uppe



O så tapetserade vi lite



Provmontering av belysning i skåpen. Dessutom har handtagen kommit på plats



Kakling påbörjad...



Så här ser det ut typ i närbild när det blev klart..Lite halvkass bild dock..



Vi tar en närbild till när vi ändå är igång...Denna gången på glaset i dörrarna på överskåpen..



Annars blir det ju typ så här...fläkten syns inte så mycket på dessa bilderna då det som bekant blev den svarta frankefläkten..



Andra hållet



Fondväggen. Har inte riktigt hunnit/orkat sätta dit vinflaskorna i vinstället osv..men det börjar arta sig..



Close up



Sen har vi ju min "patentare". Tycker det är ganska trevligt att ta lite av tapeten och sätta in i ram på en av väggarna som är "kal" annars. Har ju gjort samma sak i sovrummet fast med större tavlor..



Roligare än så blir det inte för tillfället gott folk. Men jag har ju uppdaterat lite med bilder som jag lovat flera av er...men ett rätt tradigt inlägg annars..haha. Skriv gärna lite åsikter och funderingar. Bra som dåligt givetvis...





Kommentarer
Postat av: Helena

Vad snyggt det blev! Gillade ert kakel, det var "liv" i det. Och tapeten var jätte snygg!

På det hela! Ett snyggt kök :-)

2010-09-26 @ 22:00:30
URL: http://varadagar.helenathomasemilia.se
Postat av: Linda Plateryd

Sicken skillnad. Längtar tills vi har råd att fixa vårt kök oxå. Fick många bra ideer från ert kök. :-)

2010-09-27 @ 10:47:45
URL: http://mammalinda.bloggerska.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0